Ludovic Orban, despre închiderea școlilor: ”Nu este o măsură care poate fi luată ușor”

0
Foto: gov.ro

Ludovic Orban, premierul demis, a declarat, luni, că măsura închiderii școlilor este ”în analiză”, dar astfel de decizii nu se pot lua fără ”analize extrem de serioase”. Potrivit unor surse citate de Digi 24, autoritățile iau în calcul închiderea școlilor și grădinițelor începând de marți până pe data de 21 aprilie. 

”O măsură de închidere a școlilor perturbă procesul educațional și lipsește elevii de a primi toate informațiile, cunoștințele necesare și de a crea un gol în ceea ce privește derularea serviciului educațional. Este o măsură care trebuie pregătită. Puneți-vă întrebarea: Ce fac copiii care nu se mai duc la școală? Rămân acasă. Pot să stea ei sub supraveghere? Există în fiecare familie un bunic sau o bunică sau un membru al familiei care nu lucrează?

Copiii nu pot fi lăsați fără supraveghere pentru că dacă nu îi mai ducem la școală și îi lăsăm acasă fără supraveghere, s-ar putea să fie un grad mai mare de expunere la riscuri de contaminare decât dacă se duc la școală, într-un cadru organizat.

Astfel de măsuri trebuie luate după o analiză extrem de serioasă, atunci când există cu adevărat toate argumentele pentru a putea lua această decizie. Avem ca punct de analiză din nou, pe ordinea de zi a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, acest punct, dar nu se pot lua măsuri fără analize extrem de serioase. Avem 15 cazuri, dintre care 5 s-au vindecat”, a spus Ludovic Orban.

Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență urmează să decidă, luni, într-o ședință convocată la ora 16.00, dacă închide școlile și grădinițele.

Potrivit unor surse citate de Digi24, Raed Arafat propune închiderea unităților școlare publice din învățământul preșcolar (grădinițe), primar, gimnazial, liceal, post liceal și profesional, începând din data de 10.03.2020 până la data de 21.04.2020, adică până după Paște. 

Citește și: 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.