Monica Anisie: Nu am luat în calcul suspendarea cursurilor sau închiderea unităţilor de învăţământ. Deocamdată, nu este cazul să ne alarmăm

0
Foto: gov.ro

Ministrul interimar al Educaţiei, Monica Anisie, a declarat, duminică, la Digi 24, în contextul măsurilor anunțate de autorități pentru prevenirea răspândirii coronavirusului, că nu a luat în calcul suspendarea cursurilor sau închiderea unităţilor de învăţământ pentru că nu s-a confirmat niciun caz nou de îmbolnăvire cu coronavirus. Monica Anisie a precizat că, potrivit unei proceduri elaborate împreună cu ministrul Sănătății, dacă există un caz confirmat într-o școală, Inspectoratul Şcolar Judeţean și Direcţia de Sănătate Publică pot decide închiderea şcolii respective.

„La momentul acesta, vă pot spune că nu am luat în calcul suspendarea sau închiderea unităţilor de învăţământ sau a universităţilor, pentru că, în afară de cazurile de la Timişoara, nu avem în acest moment niciun caz confirmat. Împreună cu ministrul Sănătăţii, am elaborat o procedură, vineri a fost transmisă în toate unităţile de învăţământ, iar acea procedură prevede că dacă există un caz confirmat, Inspectoratul Şcolar Judeţean împreună cu Direcţia de Sănătate Publică pot să ia decizia suspendării cursurilor sau chiar închiderea clasei sau şcolii, depinde de gravitatea cazului. Nu Ministerul Educaţiei este cel care ia decizia, ci Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă sau Comitetul judeţean, dacă se întâmplă la nivel judeţean”, a spus, duminică, Monica Anisie la Digi 24.

Ministrul a făcut apel la calm, spunând că „nu este cazul, deocamdată, să ne alarmăm„.

„Părinţii, elevii să meargă la şcoală. Fac un apel la autorităţile publice locale să acorde o atenţie sporită şcolii, să doteze cu săpun, cu dezinfectant, cu tot ceea ce trebuie, pentru a preveni cazurile de îmbolnăvire şi pentru a crea o stare de bine copiilor la şcoală. Cred că panica nu ne face bine”, a spus ministrul Educației.

Monica Anisie a adăugat că a stabilit pentru luni o întâlnire cu colegii săi din minister şi cu reprezentanţi ai unor ONG-uri pentru a găsi o soluţie de realizare a cursurilor şi în sistem online, dacă vor apărea foarte multe cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus.

„La momentul acesta, nu avem decât patru cazuri confirmate, trei elevi din Timiş şi unul din Hunedoara. La Timiş, unitatea de învăţământ a fost închisă, se va realiza dezinfecţia şi sper să fie reluate cursurile în curând. (…) Dacă sunt luate toate măsurile de prevenţie, eu sunt convinsă că nu se vor întâmpla situaţii de îmbolnăvire, chiar dacă sunt peste 1.000 de elevi într-o unitate de învăţământ”, a conchis ministrul Educației. (Sursa: Agerpres)

Citește și: Măsuri luate de autorități împotriva coronavirusului: Școlile unde se raportează cazuri de coronavirus vor fi închise

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.