Liceul Alimentar din Timişoara, închis pentru igienizare după cele două cazuri de coronavirus

0
Foto: pixabay.com

Liceul Alimentar din Timişoara va fi închis în perioada 9 – 11 martie, pentru igienizare, după diagnosticarea cu Covid-19 a celor doi elevi de 16 ani, colegi de clasă, care acum sunt internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş”, relatează Agerpres.

Decizia a fost luată în unanimitate, vineri, în cadrul Comitetului judeţean pentru situaţii de urgenţă, condus de prefectul Liliana Oneţ, întrunit ca urmare a diagnosticului cu COVID-19 pentru cei doi elevi din respectiva unitate şcolară.

„Au fost puse în discuţie măsurile care trebuie luate la nivelul acestei unităţi de învăţâmânt, iar la propunerea Direcţiei de Sănătatea Publică şi a Inspectoratului Şcolar General, s-a luat, în unanimitate, hotărârea de suspendare a cursurilor la unitatea şcolară pentru moment, în perioada 9 – 11 martie. Decizia a fost luată pentru igienizarea generală a întregii unităţi de învăţâmânt”, precizează un comunicat al prefecturii Timiş, remis, vineri, AGERPRES.

De menţionat că la clasa celor doi elevi, cursurile rămân suspendate pe o perioadă de 14 zile.

Totodată, a mai fost luată o hotărâre conform căreia inspectorul şcolar general al judeţului Timiş Aura Danielescu va convoca o întâlnire cu toţi directorii de şcoli din judeţ, pentru a le solicita să doteze toate unităţile de învăţâmânt cu materiale dezinfectante.

În plus, s-a decis ca inspectorul şcolar general de Timiş să înceapă, de luni, controale în toate unităţile de învăţământ din judeţ pentru a vedea dacă au fost dotate cu materialele dezinfectante. La rândul lor, directorii de şcoli vor trebuie să prelucreze cu profesorii şi elevii materialele informative destinate prevenirii infecţiei cu COVID-19.

De asemenea, Instituţia Prefectului Timiş a trimis tuturor unităţilor administrativ-teritoriale şi Consiliului Judeţean Timiş o adresă în care se solicită să asigure fondurile necesare pentru achiziţia materialelor dezinfectante.

Citește și: O elevă din Timișoara, colegă de clasă a băiatului de 16 ani, infectată cu noul coronavirus

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.