Elevi retrași de părinți de la ore, de teamă că o colegă întoarsă din Italia ar putea avea coronavirus

0
Foto: the-scientist.com/

Zeci de elevi de la o şcoală din municipiul Botoşani au absentat, joi, de la cursuri, de teamă că o colegă, întoarsă recent din Italia, ar putea fi infectată cu virusul Covid-19, a declarat inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean, Gabriel Hârtie, transmite Agerpres.

Potrivit acestuia, o elevă din clasa a VI-a s-a întors din Italia, iar cu toate că aceasta nu era bolnavă şi nici nu venea dintr-o zonă afectată de coronavirus, părinţii celorlalţi elevi au decis să îşi retragă copii de la ore.

Şeful Inspectoratului Şcolar susţine că panica este nejustificată şi că părinţii trebuie să ţină cont de specialiştii din sectorul sanitar, care recomandă autoizolarea doar în anumite situaţii.

„Din ce am înţeles, părinţii nu duc copii la şcoală din această frică de a nu fi contaminaţi. Atâta timp cât Direcţia de Sănătate Publică nu dă acea recomandare de autoizolare la domiciliu, pentru că probabil nu se impune, părinţii nu ar trebui să intre în panică şi să aducă copii la şcoală”, a mai afirmat reprezentantul Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Citește și: Cursurile au fost suspendate în clasa elevului de 16 ani din Timișoara, depistat cu noul coronavirus

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.