Cursurile anului școlar ar putea începe în data de 15 septembrie – proiect adoptat în Comisia pentru învățământ din Senat

0
Foto: pixabay.com

Comisia pentru învățământ din Senat a dat, marți, raport de admitere pentru proiectul de lege care stabilește ziua în care încep cursurile anului școlar, inițiat de senatorul Liviu Pop. Senatorii au adoptat un amendament care prevede că elevii vor veni la școală în data de 15 septembrie. Proiectul va fi dezbătut și votat în plenul Senatului, care este cameră decizională.

Proiectul adoptat de senatorii din Comisia pentru învățământ stabilește următoarele:

”Anul școlar începe, de regulă, în prima zi lucrătoare a lunii septembrie, include două semestre și se finalizează la 31 august din anul calendaristic următor. Cursurile anului școlar încep în data de 15 septembrie.”

În forma inițială, proiectul prevedea ca data de începere a cursurilor să fie ”în a 3-a săptămână a lunii septembrie, în ziua de luni.

Proiectul care completează Legea educației naționale va fi supus dezbaterii și aprobării în plenul Senatului, în calitate de for decizional. Proiectul a fost adoptat tacit în Camera Deputaților.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.