Măsuri cerute de MEC: Limitarea sau anularea activităţilor din școli care implică deplasări în străinătate. Recomandarea pentru ”Școala altfel”

0
Foto: ziarulargesul.ro

Ministerul Educaţiei şi Cercetării a trimis o adresă către inspectoratele şcolare judeţene şi al Capitalei prin care solicită limitarea, suspendarea sau anularea tuturor activităţilor din școli care implică deplasări în străinătate şi limitarea la maximum sau suspendarea organizării oricăror manifestări colective şcolare sau extraşcolare. De asemenea, ministerul recomandă ca activitățile planificate în Săptămâna „Școala altfel” să se desfășoare în incinta unităților de învățământ.

MEC precizează, într-un comunicat de presă, că cere luarea acestor măsuri în unitățile de învățământ ”având în vedere evoluția situației epidemiologice determinate de creșterea numărului cazurilor de îmbolnăvire prin infecții respiratorii acute și gripă în unitățile de învățământ, precum și atenționările Ministerului Sănătății și ale Ministerului Afacerilor Externe referitoare la riscul infectării cu diverse virusuri”.

Comunicatul transmis de Ministerului Educației și Cercetării:

”Măsuri transmise de Ministerul Educației și Cercetării către Inspectoratele Școlare Județene/Inspectoratul Școlar al Municipiului București

Având în vedere evoluția situației epidemiologice determinate de creșterea numărului cazurilor de îmbolnăvire prin infecții respiratorii acute și gripă în unitățile de învățământ, precum și atenționările Ministerului Sănătății și ale Ministerului Afacerilor Externe referitoare la riscul infectării cu diverse virusuri, Ministerul Educației și Cercetării a trimis o adresă către Inspectoratele Școlare Județene/ Inspectoratul Școlar al Municipiului București prin care a solicitat să se transmită unităților de învățământ următoarele măsuri:

  • Limitarea/suspendarea/anularea tuturor activităților care implică deplasări în străinătate. În condițiile unor eventuale aprobări emise pentru deplasări în străinătate, inspectoratul școlar are obligația de a informa Direcția județeană de sănătate publică, anterior revenirii în țară, cu privire la destinație, durata deplasării și numele persoanei/persoanelor. Persoanele care au efectuat deplasări în străinătate vor prezenta, la revenirea în unitățile de învățământ, certificat medical/adeverință medicală care să ateste că sunt clinic sănătoase.
  • Limitarea la maximum/suspendarea organizării oricăror manifestări colective școlare sau extrașcolare (simpozioane, conferințe, excursii, vizite de studiu la nivel local sau național).

Ministerul Educației și Cercetării recomandă ca activitățile planificate în cadrul Săptămânii „Școala altfel” să se desfășoare în sediul/incinta unităților de învățământ, evitând în acest mod riscul apariției unor cazuri de îmbolnăviri.”

Citește și: Măsurile pe care școlile trebuie să le ia după declararea epidemiei de gripă – notă Ministerul Educației

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.