BAC 2020. Sesiunea specială a examenului de Bacalaureat va începe pe 11 mai. Calendarul probelor

0

Sesiunea specială a examenului de bacalaureat pentru absolvenţii de liceu participanţi la loturile olimpice şi la competiţiile sportive şi artistice internaţionale va începe cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, care se va desfăşura în zilele de 11 şi 12 mai, potrivit unui ordin al ministrului Educaţiei şi Cercetării publicat luni în Monitorul Oficial.

Tot în aceleaşi zile va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă pentru absolvenţii de liceu din partea minorităţilor naţionale, scrie Agerpres.

În zilele de 9 şi 10 mai se va face înscrierea candidaţilor la sesiunea specială de examen, pe 13 şi 14 mai se va desfăşura proba de evaluare a competenţelor lingivistice într-o limbă de circulaţie internaţională, pe 15 şi 16 mai – evaluarea competenţelor digitale, pe 18 mai – proba scrisă la limba şi literatura română, iar pe 19 mai – proba obligatorie a profilului.

Proba la alegere a profilului (probă scrisă) va avea loc pe 20 mai, iar pe 21 mai – proba scrisă la limba şi literatura maternă pentru elevii din partea minorităţilor naţionale.

Afişarea rezultatelor se va face pe 21 mai, în aceeaşi zi se vor depune contestaţiile.

Rezultatele finale, după rezolvarea contestaţiilor, vor fi afişate pe 22 mai.

Foto: Monitorul Oficial

Citește și: Calendarul examenului de Bacalaureat 2020, aprobat de MEN. Probele scrise vor începe pe 22 iunie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here