Elevii pasionați de robotică se vor pregăti într-o clădire nouă, la Liceul „Traian Lalescu” din Hunedoara

0
Foto: agerpres.ro

Liceul Teoretic „Traian Lalescu” din municipiul Hunedoara va avea o clădire nouă ce va fi dedicată special pregătirii elevilor pasionaţi de robotică, construcţia urmând să fie ridicată în curtea instituţiei de învăţământ în baza unei finanţări aprobate de Consiliul Local.

Municipalitatea a luat decizia de a face această investiție pentru a susține clubul și echipa de robotică de la acest liceu, coordonate de profesorul Mircea Nistor, scrie stiriletransilvaniei.ro. Echipa RobotX Hunedoara a câștigat în 2018 competiţia mondială de robotică „FIRST Global Competition”, din Mexic. Echipa a câștigat marele premiu la campionatul național “BRD FIRST Tech Challenge Romania”, care a avut loc în februarie anul trecut. În aprilie anul trecut, RobotX a ajuns până în semifinalele Campionatului Mondial de Robotică de la Detroit, SUA.

Potrivit Primăriei Hunedoara, construirea unei clădiri anexă la Liceul „Traian Lalescu” pentru laboratorul de robotică va costa 350.000 de lei, bani prevăzuți în bugetul local pe acest an.

La aceeași unitate de învățământ, administrația locală va face și lucrări de reabilitare a clădirilor în care funcționează clasele primare și gimnaziale. Proiectul are o valoare de 10,6 milioane de lei, finanțarea provenind din fonduri europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.