O sală de lectură „neconvențională”, într-o școală din Rădăuți. Cum arată biblioteca și ce desene au fost realizate pe holuri FOTO

0
Foto: facebook.com/Şcoala Gimnazială Regina Elisabeta Rădăuți

Încăperea din imagine, cu fotolii, cărți și măsuțe, nu este dintr-o ceainărie sau dintr-o librărie. Este sala de lectură a Școlii Gimnaziale ”Regina Elisabeta” din Rădăuți, un loc cald și primitor amenajat în luna decembrie a anului trecut. Alături se află o bibliotecă, modernizată și ea, în care elevii pot citi sau învăța. Sunt două proiecte realizate din sponsorizări, dar și cu sprijinul părinților care s-au alăturat profesorilor în demersul de transformare a spațiilor din școală. De asemenea, holurile școlii sunt colorate, pe jos fiind desenate jocuri educative.

Amenajarea sălii de lectură a avut loc la finalul anului trecut, pe pagina de Facebook a școlii fiind prezentate imagini și modul cum a fost realizat proiectul, prin implicarea unor sponsori, printre care se numără și foști elevi ai școlii. Părinții au participat și ei la înfrumusețarea sălii alături de profesori, realizând un copac al cărților.

”Aşa arată sala, neconvenţională, un spaţiu pentru o stare de bine pentru cei mari şi pentru cei mici. Din sală se intră în bibliotecă, dar asta este o altă poveste frumoasă, în curând. Cel care a ales mobilierul şi culorile este Adrian Grosari, profesorul nostru de desen”, este prezentată sala de lectură pe pagina școlii.

Biblioteca a trecut și ea prin reamenajare, așa cum anunțau profesorii, lucrările fiind posibile și în acest caz datorită sponsorilor:

După ce treci de originala noastră sală de lectură pe care am tot postat-o și pe care mulți elevi o iubesc, ajungi în biblioteca nouă. Am finalizat aproape acest spațiu pe care îl dorim special, să îmbie la carte, dar și ca spațiu de învățare, combinat sau nu cu sala de lectură.”

Foto: facebook.com/ Şcoala Gimnazială Regina Elisabeta Rădăuți

Înaintea acestor amenajări, în vara anului trecut, holurile școlii au prins culoare într-un alt proiect, desfășurat cu ajutorul profesorului de desen și al unor voluntari. Aici au fost desenate jocuri cu rol educativ și distractiv, de care copiii se pot bucura în afara orelor.

Foto: facebook.com (Golea Nicoleta)

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.