ISMB: 27 de unităţi şcolare cu activitate suspendată parţial sau integral în Capitală, din cauza gripei

0
Foto: pixabay.com

Un număr de 25 de unităţi de învăţământ din Bucureşti au, luni, activitatea suspendată parţial din cauza gripei, informează Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, conform Agerpres.

Potrivit sursei citate, activitatea este suspendată integral la două unităţi de învăţământ particulare, pentru dezinfecţie.

Ministerul Educaţiei şi Cercetării a transmis, săptămâna trecută, o notă către Inspectoratele Şcolare Judeţene/Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti cu măsurile obligatorii pe care unităţile de învăţământ trebuie să le aplice pentru prevenirea îmbolnăvirilor în colectivităţile de preşcolari şi elevi în contextul epidemiei de gripă.

Potrivit MEC, personalul medical din unităţile de învăţământ trebuie să realizeze zilnic triajul elevilor la începutul fiecărui schimb, iar în cazul apariţiei de minimum trei cazuri de gripă confirmate într-o clasă/grupă de copii cursurile vor fi suspendate la acele clase.

În cazul absenţei timp de trei zile consecutiv a peste 20% dintre elevii unei unităţi de învăţământ din cauza gripei confirmate, cursurile unităţii de învăţământ se vor suspenda.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.