Mai mulți elevi de la o școală din Brașov au ajuns la medic din cauza unei lămpi cu ultraviolete

0
Foto: brasovmetropolitan.ro

Anchetă la o școală din municipiul Brașov, după ce mai mulți elevi ai unei clase au acuzat usturimi la ochi și lăcrimat intens din cauza unei lămpi cu ultraviolete, folosite pentru dezinfecție. Directorul școlii spune că lampa a fost ”uitată” în clasă, la începutul orelor de curs. 

Incidentul a avut loc la la Şcoala gimnazială numărul 11 din municipiul Brașov, unde mai mulţi copii dintr-o clasă au ajuns acasă, după ore, cu ochii înroşiţi, lăcrimând şi cu usturimi în zona acestora, după ce ar fi stat în preajma unei lămpi cu ultraviolete, relatează Agerpres.

Potrivit părinților, ar fi vorba despre aproximativ 20 de copii, mai mulţi dintre aceştia prezentându-se la oftalmolog în cursul după-amiezii de marţi.

Directorul școlii, Mihaela Nicodin, spune că lampa UV a fost ”uitată” în clasă, la începutul orelor de curs, însă, în mod normal, aceasta nu este folosită cât timp copiii sunt prezenţi în sală. Conform acesteia, elevii ar fi stat în prezenţa lămpii cu ultraviolete aproximativ o oră.

„Lampa a fost uitată la prima oră de curs, copiii au fost deranjaţi de aceasta, au lăcrimat şi au avut usturimi. Lampa a fost achiziţionată în vacanţa de iarnă pentru dezinfecţie. Ele (lămpile UV – n.r.) stau în altă parte în funcţiune, nu în sala de clasă”, a precizat Mihaela Nicodin.

Directorul a adăugat că a anunţat evenimentul la Inspectoratul Şcolar Judeţean care a informat ministerul de resort.

Totodată, directoarea a explicat că manipularea acestor lămpi este în atribuţia femeilor de serviciu şi nu a cadrelor didactice, iar în urma analizei acestui caz se vor aplica sancţiuni administrative personalului care va fi găsit vinovat.

În ceea ce priveşte starea copiilor, Nicodin a subliniat că niciunul nu este spitalizat, cei aproximativ 20 de elevi aflându-se, miercuri, acasă, la recomandarea medicilor.

Poliţiştii braşoveni s-au autosesizat şi efectuează verificări privind incidentul petrecut la şcoala din municipiul Braşov. De asemenea, reprezentanții DSP fac verificări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.