Matematica predată prin metoda ”AHA!”. Copiii au învățat în parc fracțiile, cu exemple din viața reală și cu ajutorul jocului

1
Foto: Captură Digi 24

Christine Demeter, fostă absolventă de ASE, le predă copiilor matematica folosind o metodă bazată pe logică, joc, exemple din viața de zi cu zi și descoperire. Metoda se numește ”AHA!”. Într-un reportaj realizat de Digi 24, profesoara îi învață pe cei mici fracțiile într-un parc, iar copiii împart pizza ori mere și află că matematica se poate învăța și altfel decât prin memorarea unor noțiuni și că are un rost în viața reală.

”E mult mai ușor. Pentru că nu trebuie să împarți fracțiile, poți pur și simplu să împarți un măr și să mănânci atâtea părți și din câte părți e tăiat să vezi cât ți-a mai rămas. Ai așa un exemplu real, ca un obiect. Fără exemplu, e mai greu”, spune unul dintre copiii prezenți la lecția din parc.

Fără să se abată de la programa școlară, relatează sursa citată, profesoara îi învață matematica pe cei mici prin joc și joacă.

”E distractiv pentru că e o pauză continuă și nu simți că înveți ceva, înveți fără să îți dai seama. Matematica nu se exprimă numai prin ecuații, de exemplu o floare se dezvoltă și este foarte simetrică și respectă șirul matematic al lui Fibonacci, adică 1-1-2-3-5-8-13 și 21”, explică o fetiță.

Astfel, în loc să fie nevoiți să memoreze concepte sau formule, elevii sunt încurajați să învețe prin ascultare, să facă presupuneri și să descopere singuri.

„Metoda vizuală care se folosește în predare este foarte eficientă. Mă ajută pe mine să traduc ceea ce învață la școală într-un limbaj pe care să-l înțeleagă și să-l vadă. Le dezvolt dorința de a înțelege, de a aplica, de a simplifica și de a se folosi ca și instrument în viața reală de tot ceea ce învață. Și pentru mine e o încântare să aud că performanța la școală a crescut și au note bune”, declară Christine Demeter, fondator „AHA!

Foto: Captură Digi 24

Conform sursei citate, atelierele durează o oră și jumătate, iar copiii sunt organizați pe grupe de vârstă.

Urmăriți materialul VIDEO pe Digi 24

Citește și: Cum arată un test la ora de matematică. Profesorul le scrie elevilor povești și mesaje de încurajare FOTO

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here