Consiliul Naţional al Elevilor cere ”sprijinul Uniunii Europene pentru a rezolva dezastrul transportului pentru elevi pe plan naţional”

0

Consiliul Naţional al Elevilor anunţă că, în cursul zilei de vineri, a transmis scrisori deschise grupurilor politice din Parlamentul European prin care le-au cerut să se alăture demersului prin care OUG 51/2019 să fie respinsă de parlamentarii din România, informează Agerpres.

Potrivit unui comunicat de presă, Consiliul Naţional al Elevilor a sesizat Comisia Europeană pentru a interveni în rezolvarea problemei privind transportul pentru elevi pe plan naţional care se datorează OUG 51 – ordonanţa care a eliminat transportul elevilor din sfera serviciilor de transport public.

„OBESSU – the Organising Bureau of European School Students’ Unions, structura de reprezentare a elevilor la nivel european, a fost sesizată de Consiliul Naţional al Elevilor cu privire la problematica transportului pentru elevi la nivelul ţării noastre. Reprezentanţii elevilor la nivel european şi-au arătat interesul pentru acest demers şi susţin public respingerea parlamentară a OUG 51. (…) Vom pune presiune publică pe toţi parlamentarii pentru ca aceştia să respingă proiectul legislativ care va anula orice posibilitate ca elevii să ajungă la şcoală, va face imposibilă şcolarizarea tuturor categoriilor de elevi din România şi va condiţiona acest proces de situaţia lor socio-economică – ne punem încrederea în forul legislativ al ţării pentru a alege în favoarea cetăţenilor”, se arată în comunicat.

Comunicatul integral al Consiliului Național al Elevilor:

”Consiliul Naţional al Elevilor apelează la sprijinul Uniunii Europene pentru a rezolva dezastrul transportului pentru elevi pe plan naţional

Consiliul Naţional al Elevilor a transmis, în cursul zilei de ieri, scrisori deschise către grupurile parlamentare din Parlamentul European prin care au cerut să se alăture demersului prin care Ordonanţa de urgenţă nr. 51/2019 să fie respinsă de parlamentarii din România. De asemenea, structura de reprezentare a tuturor elevilor din România a sesizat Comisia Europeană pentru a interveni în rezolvarea problemei privind transportul pentru elevi pe plan naţional care se datorează OUG 51 – ordonanţa care a eliminat transportul elevilor din sfera serviciilor de transport public.

O dată cu aprobarea OUG 51/2019, transportul a fost eliminat din sfera serviciilor publice, fapt care oferă autonomie operatorilor de transport pentru a nu subvenţiona transportul elevilor şi elimină, astfel, orice obligaţie contractuală pentru ca aceştia să îşi asume măsurile necesare pentru a garanta transport echitabil pentru elevi. Această ordonanţă de urgenţă este în contradicţie cu un act normativ superior, anume Regulamentul (CE) nr. 1370/2007 al Parlamentului European şi al Consiliului din 23 octombrie 2007 privind serviciile publice de transport feroviar şi rutier de călători şi de abrogare a Regulamentelor (CEE) nr. 1191/69 şi nr. 1107/70 ale Consiliului.

OBESSU – the Organising Bureau of European School Students’ Unions, structura de reprezentare a elevilor la nivel european, a fost sesizată de Consiliul Naţional al Elevilor cu privire la problematica transportului pentru elevi la nivelul ţării noastre. Reprezentanţii elevilor la nivel european şi-au arătat interesul pentru acest demers şi susţin public respingerea parlamentară a OUG 51, printr-o scrisoare deschisă: https://bit.ly/31gOLs4

De asemenea, în perioada următoare, se vor canaliza toate eforturile reţelei de elevi reprezentanţi din România pentru a pune presiune pe parlamentari, astfel încât aceştia să respingă OUG 51/2019 şi să nu uite că votul lor trebuie să fie ghidat de valorificarea Educaţiei ca prioritate naţională. Vom pune presiune publică pe toţi parlamentarii pentru ca aceştia să respingă proiectul legislativ care va anula orice posibilitate ca elevii să ajungă la şcoală, va face imposibilă şcolarizarea tuturor categoriilor de elevi din România şi va condiţiona acest proces de situaţia lor socio-economică – ne punem încrederea în forul legislativ al ţării pentru a alege în favoarea cetăţenilor.

”Toate grupurile parlamentare europene au fost informate cu privire la ceea ce se întâmplă în România la momentul actual – am cerut sprijin de la toate instituţiile europene pentru a pune presiune pe parlamentarii României. Aceştia trebuie să conştientizeze importanţa votului lor – ei nu au fost aleşi ca reprezentanţi ai cetăţenilor pentru a face jocurile operatorilor de transport, ci pentru a se asigura că statul lucrează pentru cetăţeni. Şi cum altfel ar putea statul să lucreze pentru cetăţean dacă nu prin asigurarea educaţiei incluzive şi pentru garantarea accesului la educaţie, prin servicii sociale, pentru fiecare copil?”, a declarat Antonia-Laura PUP, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor.”

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.