Cinci elevi de la Transylvania College predau engleză copiilor dintr-o comună din Cluj

0
Foto: blog.transylvania-college.ro

Elevii școlii din comuna Mărișel, județul Cluj, învață limba engleză cu ajutorul liceenilor de la Transylvania College. Din ianuarie până în iunie, cinci elevi ai colegiului merg, lunar, în satul clujean și predau engleză, timp de două ore, colegilor lor mai mici, se arată pe blogul Transylvania College.

Elevii colegiului din Cluj-Napoca continuă și anul acesta proiectul început în cadrul “From Root to Fruit” în comunitatea din comuna Mărișel și vor susține lunar sesiuni de limba engleză pentru elevii școlii din Mărișel. Ideea a venit la propunerea reprezentanților unei pensiuni din comună.

Cei cinci elevi sunt în Year 10. Cursurile de engleză vor avea loc din luna ianuarie până în iunie, iar fiecare sesiune durează două ore. De asemenea, săptămânal, cei cinci elevi ai colegiului țin legătura cu grupul de elevi de la școala din Mărișel, pornind de la subiectul discutat la întâlnirea precedentă.

Aceste activități reprezintă de fapt un parteneriat, se arată pe blogul colegiului: ”Scopul este, pe de o parte, completarea orelor de limba engleză ale elevilor din Mărișel, insistând în mod special pe conversație, având în vedere că Mărișel este o zonă turistică, de munte. Un alt scop este acela de a continua munca de cercetare a tradițiilor din Mărișel, muncă pe care elevii din Transylvania College au început-o anul trecut în cadrul proiectului “From Root to Fruit”. Acțiunile care implică cercetarea tradițiilor sunt făcute de elevii din Transylvania College, ajutați de copiii din Mărișel, după predarea orelor de engleză.”

Prima întâlnire din cadrul proiectului a avut loc pe 30 ianuarie 2020, iar la cursuri au asistat 11 elevi din clasa a cincea din comuna Mărișel. Cursurile se țin într-o sală pusă la dispoziție de pensiunea care a venit cu propunerea.

Citește și: Profesori fericiţi pentru România: Un program lansat de Fundaţia Transylvania College pentru starea de bine în clasă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.