Conferinţa ”România Educată”: Patru documente pentru reforma în educație, lansate miercuri la Cotroceni

0
Foto: presidency.ro

Patru documente de politică publică ce abordează ”tematici esenţiale” pentru reforma sistemului de educaţie românesc vor fi lansate miercuri, în cadrul conferinţei „România Educată – politici publice şi coordonarea surselor de finanţare”, organizată de Administraţia Prezidenţială, scrie Agerpres.

UPDATE Cele patru documente de politică publică pot fi consultate AICI, la secțiunea „Rezultate etapa a III-a”.

Cele patru documente de politică publică au rezultat în urma proiectului „Creşterea capacităţii autorităţilor publice de a aborda probleme cheie din educaţie pentru a atinge obiectivele propuse pentru 2030” („Strengthening the capacity of public authorities of addressing key issues in education and reaching the connected goals set for 2030”), coordonat de Administraţia Prezidenţială, documentele fiind realizate de Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică.

Conform Administrației Prezidențiale, cele patru documente abordează tematici esenţiale pentru reforma sistemului de educaţie românesc, precum cariera didactică, managementul şcolar, echitatea în sistemul de educaţie şi accesul la o educaţie timpurie de calitate. Fiecare document include ”atât măsuri care pot contribui la atingerea obiectivelor stabilite de Proiectul „România Educată”, cât și exemple internaționale de modalități concrete prin care alte state au soluționat cu succes probleme similare”.

În cadrul conferinţei vor fi prezentate şi studii recente, ale unor instituţii naţionale şi internaţionale, relevante pentru sistemul de învăţământ şi va fi lansat un dialog inter-instituţional privind viitorul finanţării educaţiei în România, în contextul priorităţilor agreate în cadrul proiectului „România Educată”, mai informează Președinția.

Citește și: Iohannis: Trebuie să acceptăm că nu avem la dispoziție resurse financiare nelimitate. Nu putem rezolva toate problemele din educație peste noapte

Comunicatul Administrației Prezidențiale:

Conferința „România Educată – politici publice și coordonarea surselor de finanțare” 

La inițiativa Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, Administrația Prezidențială organizează miercuri, 29 ianuarie a.c., începând cu ora 10:00, la Palatul Cotroceni, Conferința „România Educată – politici publice și coordonarea surselor de finanțare”.

În cadrul evenimentului, vor fi lansate patru documente de politică publică, rezultate în urma proiectului „Creșterea capacității autorităților publice de a aborda probleme cheie din educație pentru a atinge obiectivele propuse pentru 2030” („Strengthening the capacity of public authorities of addressing key issues in education and reaching the connected goals set for 2030”).

Proiectul a fost coordonat de către Administrația Prezidențială, documentele fiind realizate de către Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică. Finanțarea a fost asigurată prin Programul Uniunii Europene de Sprijin pentru Reforme Structurale, proiectul fiind implementat în cooperare cu Comisia Europeană.

Cele patru documente de politică publică abordează tematici esențiale pentru reforma sistemului de educație românesc, precum cariera didactică, managementul școlar, echitatea în sistemul de educație și accesul la o educație timpurie de calitate. Fiecare document include atât măsuri care pot contribui la atingerea obiectivelor stabilite de Proiectul „România Educată”, cât și exemple internaționale de modalități concrete prin care alte state au soluționat cu succes probleme similare.

În cadrul conferinței vor fi prezentate și alte studii recente, ale unor instituții naționale și internaționale, relevante pentru sistemul de învățământ și va fi lansat un dialog inter-instituțional privind viitorul finanțării educației în România, în contextul priorităților agreate în cadrul Proiectului „România Educată”.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.