Ministrul Educației: Salariile profesorilor vor fi majorate anul acesta

0

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a declarat, luni, după o întâlnire cu parlamentarii PNL, că salariile profesorilor vor fi majorate anul acesta.

„Pot să vă spun faptul că am asigurat pe toată lumea de un lucru foarte important, şi anume că de la 1 ianuarie şi de la 1 septembrie salarizarea profesorilor va fi pe grila maximă. Deci, se va face această mărire de salariu pentru cadrele didactice”, a spus ministrul Educației, după întâlnirea cu parlamentarii PNL.

Pe de altă parte, ministrul Educației a anunțat că programul pilot „Masa caldă” va fi extins de la 50 de unităţi de învăţământ la 150.

„Probabil că mâine această ordonanţă de urgenţă va fi pe ordinea de zi şi va fi adoptată. (…) Generic, lumea îl cunoaşte sub denumirea ‘Masă caldă’, de fapt se cheamă un supliment alimentar, un pachet alimentar. Acolo unde există posibilitatea, au cantine, e clar unde vor primi această masă, iar unde nu există această posibilitate, există soluţia acelui sandviş pe care îl poate primi copilul în conformitate cu normele de aplicare a ordonanţei de urgenţă”, a explicat Monica Anisie.

Citește și: Monica Anisie: Profesorii vor primi salariile mărite exact așa cum s-a stabilit prin lege

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here