Gabriela Firea, despre suspendarea cursurilor din cauza gripei: ”Nu trebuie să ne alertăm inutil, dar nici nu trebuie să spunem că nu se întâmplă nimic”

0

Primarul general, Gabriela Firea, a anunţat, luni, că au fost raportate 939 de cazuri de gripă sezonieră în Capitală, în creştere uşoară faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, când au fost raportate 817 cazuri, cele mai multe înregistrându-se în rândul copiilor, scrie Agerpres. În ceea ce privește suspendarea cursurilor în școli, Gabriela Firea a precizat că au existat cereri în acest sens din partea unor părinţi, dar a arătat că Primăria Capitalei sau cele de sector nu pot lua o asemenea decizie. 

„În ceea ce priveşte gripa sezonieră, cea care apare an de an, avem o situaţie în creştere. Avem raportate 939 de cazuri de gripă sezonieră, în special la copii. Deci aproape o mie de cazuri. Pentru a face o comparaţie pot să vă spun că anul trecut, la 1 februarie, aveam în Bucureşti 817 cazuri. Deci este o uşoară creştere a numărului de îmbolnăviri. Nu de speriat, din ceea ce spun toţi medicii şi specialiştii, dar este de remarcat faptul că avem un număr mai mare de gripe de sezon”, a declarat primarul general, în cadrul unui Comandament de urgenţă convocat în contextul cazurilor de gripă înregistrate în Bucureşti.

Situaţia pe sectoare este următoarea: 140 de cazuri în Sectorul 1; 90 de cazuri în Sectorul 2; 158 – în Sectorul 3; 172 – în Sectorul 4; 119 cazuri în Sectorul 5; 233 – în Sectorul 6.

Primarul general a mai precizat că în Bucureşti nu a fost confirmat niciun caz de coronavirus, dar că a existat o suspiciune în acest sens. „Am avut o suspiciune la Spitalul Victor Babeş, dar nu a fost confirmată această boală”, a precizat ea.

Gabriela Firea a subliniat că Primăria Capitalei sau cele de sector nu pot decide momentul în care se întrerup cursurile. Ea a menţionat că au existat cereri în acest sens din partea unor părinţi.

„Având în vedere că este o problemă de sănătate, gravitatea acesteia o poate stabili doar Ministerul Sănătăţii – Direcţia de Sănătate Publică şi să comunice Inspectoratului Şcolar, precum şi Primăriei Generale şi celor de sector, care este conduita pe care trebuie să o avem în perioada următoare. Nu trebuie să ne alertăm inutil, dar nici nu trebuie să spunem că nu se întâmplă nimic. Cred că informarea este cea mai importantă. (…) Acolo unde au fost închise anumite grupe de grădiniţe sau anumite clase din şcoli, decizia a fost luată pe criteriul că au existat 3-4 cazuri de îmbolnăvire„, a arătat Firea.

Citește și: Cursuri suspendate în mai multe școli și grădinițe din Bucureşti, la începutul acestei săptămâni, din cauza gripei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here