Guvern: Femeile angajate în învăţământ pot opta să rămână în activitate până la vârsta de 65 de ani

1

Guvernul a adoptat, în şedinţa de joi, o ordonanţă de urgenţă potrivit căreia femeile care lucrează în învăţământ pot opta să rămână în activitate până la vârsta de 65 de ani, a declarat şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, relatează Agerpres.

„Un alt proiect de act normativ adoptat astăzi în şedinţa de Guvern este o ordonanţă de urgenţă pentru modificarea Legii educaţiei în vederea armonizării acestei legi cu Codul muncii şi pentru implementarea unei decizii a Curţii Constituţionale în ceea ce priveşte vârsta de pensionare a personalului de gen feminin angajat în instituţiile de învăţământ. A fost o lacună a legislaţiei trecute în ceea ce priveşte vârsta de pensionare, posibilitatea ca persoanele de gen feminin, opţional, să decidă rămânerea în activitate până la vârsta de 65 de ani, de la 63 la 65 de ani, aşa cum este permis în Codul muncii şi pentru celelalte categorii de profesii”, a informat Dancă, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria.

El a adăugat că în legislaţie exista o excepţie în acest sens, iar CCR a decis că este neconstituţională. Prin urmare, Guvernul a adoptat această OUG pentru a transpune concluziile Curţii Constituţionale şi pentru armonizarea Legii educaţiei cu prevederile din Codul muncii, a explicat şeful Cancelariei prim-ministrului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here