Ministrul Educației, mesaj la început de semestru: ”Starea de bine în școală depinde de fiecare dintre noi”

0
Foto: facebook.com

Ministrul Educației, Monica Anisie, a adresat, luni dimineața, un mesaj elevilor și profesorilor, în prima zi de cursuri din semestrul al II-lea al anului școlar. Ministrul îi îndeamnă pe elevi să nu uite să zâmbească și să se joace, deși „urmează un semestru mai lung”, iar profesorilor le transmite că ”au dreptul să zâmbească, mai ales că semestrul al doilea reprezintă pentru noi, cadrele didactice, o provocare: începem debirocratizarea”.

”Trebuie să ne concentrăm cu toții mai mult pe nevoile elevilor noștri, să le dezvoltăm competențe, să îi aducem mai aproape de viață și, nu în ultimul rând, să le formăm caractere. Să îi învățăm să fie OAMENI! Starea de bine în școală depinde de fiecare dintre noi”, a scris Monica Anisie, într-o postare pe Facebook.

Postarea integrală a ministrului Educației: 

”Dragi elevi și profesori,

În mod normal, astăzi și eu ar fi trebuit să fiu la școală alături de elevii și profesorii Colegiului Tudor Vianu din Capitală, dar semestrul al II-lea îl încep de data aceasta la Ministerul Educației și Cercetării. Sunt însă cu gândul la fiecare elev și profesor din țară și le transmit tuturor mult succes!

Știu că pentru voi, dragi elevi, semestrul întâi a fost foarte scurt și ritmul pentru învățare și evaluare a fost unul alert și a presupus un efort susținut din partea voastră!

Urmează un semestru mai lung și va trebui să vă concentrați asupra a ceea ce va urma, pentru unii dintre voi, simulări și examenele naționale, iar pentru alții, olimpiade, teste și teze! Dar, pe lângă toate acestea, nu uitați să zâmbiți și să vă jucați. Este un drept al vostru!

Și profesorii au dreptul să zâmbească, mai ales că semestrul al doilea reprezintă pentru noi, cadrele didactice, o provocare: începem #debirocratizarea! Trebuie să ne concentrăm cu toții mai mult pe nevoile elevilor noștri, să le dezvoltăm competențe, să îi aducem mai aproape de viață și, nu în ultimul rând, să le formăm caractere. Să îi învățăm să fie OAMENI! Starea de bine în școală depinde de fiecare dintre noi!”

Elevii şi preşcolarii au început, luni, cursurile semestrului al doilea. Următoarea vacanţă, cea de primăvară, este programată în perioada 4-21 aprilie.

Citește și: 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.