Monica Anisie: Profesorii vor primi salariile mărite exact așa cum s-a stabilit prin lege

1
Foto: facebook.com

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat, duminică, la Digi 24, că profesorii vor primi, în acest an, salariile mărite așa cum s-a stabilit prin lege, subliniind că în bugetul ministerului au fost incluși 1,7 miliarde lei pentru majorări.

„Îi asigur pe toți colegii mei profesori că vor primi măririle exact așa cum s-a stabilit prin lege. Vor primi mărite salariile începând cu data de 1 ianuarie și cu data de 1 septembrie. În bugetul Ministerului Educației, m-am ocupat personal să fie puși acești bani pentru măriri, este vorba despre 1,7 miliarde. Repet, această mărire se va realiza”, a spus Monica Anisie.

Pe de altă parte, ministrul Educaţiei a anunţat că săptămâna viitoare va pune în dezbatere publică metodologiile pentru organizarea concursurilor de inspectori generali şi directori de şcoală.

După foarte mulţi ani, în 2016, am fost prima persoană care a organizat concursuri pentru inspectori şcolari şi directori de şcoli. Această situaţie de provizorat în care îi ţinem pe colegii directori, inspectori sau inspectori generali nu este o situaţie foarte bună pentru că lăsăm loc politicului să se implice în educaţie. De aceea, în 2016, am organizat acele concursuri şi voi continua anul acesta să organizez concursuri. Şi anunţ că săptămâna viitoare voi supune dezbaterii publice metodologiile de concurs, pentru că au trecut 4 ani de când am ţinut acele concursuri. Au expirat mandatele unora dintre ei. (…) Am luat decizia să reluăm concursurile”, a precizat Monica Anisie, citată de Agerpres.

Citește și:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.