Klaus Iohannis: La acest moment, nu am de gând să refuz promulgarea legii privind dublarea alocaţiilor copiilor

0
Foto: presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că, la acest moment, nu are de gând să refuze promulgarea legii prin care se dublează alocațiile pentru copii. 

„Proiectul de lege a ajuns la mine și are termen de promulgare 18 ianuarie. La acest moment, nu am de gând să refuz promulgarea acestei legi, dar ea încă se află în analiză și în așteptarea unor lămuriri suplimentare din partea Guvernului, pentru că aici vorbim despre niște sume care nu sunt prinse în buget și atunci Guvernul va trebui să vină cu soluții pentru a vedea cum se poate continua. Dar, repet, la momentul acesta, nu intenționez să refuz promulgarea”, a afirmat Klaus Iohannis, joi, la Palatul Cotroceni, într-o conferință de presă.

Întrebat despre posibile surse de finanțare pentru o astfel de măsură, șeful statului a adăugat că există variante în acest sens.

„Există variante, cu siguranță, însă trebuie să fim realiști. Prima rectificare de buget se poate face abia la mijlocul anului”, a conchis Iohannis.

Premierul Ludovic Orban a anunțat, luni, că PNL ia în calcul patru variante pentru sancționarea proiectului de lege al PSD care a trecut de Parlament privind creșterea alocațiilor. Printre variante se numără atacarea la CCR, prorogarea termenului de intrare în vigoare sau angajarea răspunderii Guvernului.

În luna decembrie a anului trecut, Camera Deputaților a votat, decizional, inițiativa legislativă care prevede dublarea alocației pentru copiii între 2 și 18 ani, sumă care ajunge la 300 de lei, respectiv la 600 de lei pentru copiii cu handicap.

Sursa: Mediafax

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.