Ludovic Orban, despre mărirea salariilor profesorilor în septembrie: Nu cred că există resurse pentru a o putea susţine

0
Foto: gov.ro

Premierul Ludovic Orban a declarat, marţi, că nu a luat o decizie definitivă cu privire la creşterile salariale pentru profesori prevăzute de la 1 septembrie 2020, adăugând că nu crede că există resurse pentru a le putea susţine, relatează Agerpres.

Întrebat de jurnalişti dacă va mai exista creşterea de salariu pentru cadrele didactice de la 1 septembrie 2020, aşa cum prevede Legea salarizării unitare, Orban a răspuns că nu a luat o decizie definitivă.

„Nu am luat o decizie definitivă. Dacă mă întrebaţi pe mine, eu nu cred că există resurse pentru a putea susţine aceste creşteri, care, practic, înseamnă obţinerea salariului de la nivelul anului 2022 de la 1 septembrie 2020. Practic, orice altă categorie din sectorul public ar putea cere acelaşi lucru. E suficient, există o creştere pe care am alocat-o de la 1 ianuarie, cred că foarte mulţi profesori, foarte multe cadre didactice, pot să înţeleagă situaţia bugetară în care ne găsim şi că o astfel de creştere în avans, de la 1 septembrie, este foarte greu de finanţat”, a explicat prim-ministrul.

Ludovic Orban a participat marţi, la Palatul Naţional al Copiilor, la festivitatea de premiere a elevilor români care au obţinut performanţe la olimpiade internaţionale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here