Petiția lansată de CNE privind cuantumul burselor. Elevii dintr-o comună din Arad primesc lunar doar 8 lei

0
Foto: citynews.ro

Consiliul Național al Elevilor cere Executivului să adopte o hotărâre de Guvern care să reglementeze cuantumul minim al burselor, relatează Mediafax. CNE a lansat și o petiție în acest sens și dă exemplul elevilor din localitatea Pilu, județul Arad, care primesc lunar doar 8 lei.

Consiliul Național al Elevilor solicită Guvernului României, prin demararea campaniei intitulate „Burse în toată România!”, aprobarea unei hotărâri de guvern care să reglementeze cuantumul minim de acordare a burselor, precum și includerea finanțării corespunzătoare pentru îndeplinirea acestui deziderat în bugetul de stat proiectat pentru anul 2020, se arată într-un comunicat transmis, luni, de Consiliul Național al Elevilor.

Potrivit acestuia, bursele școlare sunt tratate cu superficialitate de autorități.

„În acest sens, Consiliul Național al Elevilor a elaborat un proiect de lege care prevedea acordarea lunară a burselor de merit, performanță, studiu și ajutor social, împreună cu cuantumul minim al acestora. Cu toate acestea, în toamna anului 2019, hotărârea emisă de Guvern stabilea faptul că, în anul școlar 2019-2020, cuantumul respectiv rămâne la latitudinea administrațiilor publice locale.

Elevii români întâmpină zilnic probleme cauzate de lipsa echității din sistem, dovadă fiind valoarea burselor în localități precum Pilu, din județul Arad, unde aceștia primesc lunar doar 8 lei pentru educație. De aceea, Consiliul Național al Elevilor, alături de organizațiile și structurile partenere, a redactat o scrisoare deschisă adresată Guvernului, în cadrul căreia sunt menționate aspectele definitorii campaniei demarate, în concordanță cu petiția inițiată cu același scop”, se arată în același comunicat.

Totodată, Consiliul Județean al Elevilor Suceava face apel către toți cei implicați în educație să semneze petiția pentru garantarea echității în sistemul de acordare a burselor în România: http://bit.ly/petițieburse. Până luni, 16 decembrie, petiția elevilor a strâns peste 16.500 de semnături.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.