Ministrul Educației, despre asumarea răspunderii pe transportul școlar: Se îndreaptă o mare nedreptate aruncată asupra elevilor din rațiuni perfide

0
Foto: gov.ro

Executivul își va asuma răspunderea pentru abrogarea OUG 51 care scoate transportul public județean din sfera serviciilor publice. Premierul Ludovic Orban a explicat, vineri, că Guvernul va permite astfel decontarea navetei școlare, relatează Mediafax. Ministrul Educației, Monica Anisie, spune, la rândul său, că ”se îndreaptă o mare nedreptate aruncată asupra elevilor din rațiuni perfide, politicianiste”. 

„Odată cu prorogarea termenului de intrare în vigoare pentru cele trei prevederi din Legile Justiției, vom abroga OUG 51, astfel încât să permitem decontarea navetei școlare. Trebuie să știți că la ora actuală există localități în care copiii, din cauza faptului că nu-și permit să plătească costul integral al biletului pentru transport, nu se duc la școală”, a declarat Ludovic Orban, în debutul ședinței de Guvern de vineri.

Șeful Executivului a explicat că această ordonanță de urgență a avut „scopuri perverse” și a fost emisă la presiunea baronilor județeni ai PSD.

„OUG 51, care a fost o OUG care a urmărit, după părerea mea, două scopuri perverse, și anume, la presiunea baronilor județeni ai PSD-ului, să nu mai fie nevoiți să plătească costurile aferente transportului pentru naveta copiilor, prin desființarea statutului de serviciu public al transportului interjudețean. De asemenea, a mai avut un obiectiv pervers această ordonanță de urgență care prelungește licențele de transport interjudețean cu încă patru ani de zile, ignorând obligația de a licita traseele în transportul interjudețean. Evident va face parte din proiectul de lege pentru care ne vom angaja răspunderea și care, de asemenea, necesită adoptare cât mai rapidă pentru a înceta această stare gravă care creează pentru foarte mulți copii dificultăți, dacă nu, imposibilitatea de a se duce la școală”, a conchis Orban. (sursa: Mediafax)

Postarea ministrului Educației, Monica Anisie, pe Facebook:

”Guvernul din care fac parte a hotărât angajarea răspunderii pentru abrogarea OUG 51, care scoate transportul public judeţean din sfera serviciilor publice. Aceasta urmează să fie aprobată în ședința de Guvern de marți, 10 decembrie.

Premierul Ludovic Orban a explicat că Executivul va permite, astfel, decontarea navetei şcolare, în totalitate. “Trebuie să ştiţi că la ora actuală există localităţi în care copiii, din cauza faptului că nu-şi permit plata costului integral al biletului/ abonamentului pentru transport, nu se duc la şcoală”, a precizat Ludovic Orban.

Personal am convingerea că se îndreaptă, astfel, o mare nedreptate aruncată asupra elevilor, din rațiuni perfide, politicianiste. Este datoria liberalilor să îndrepte lucrurile rele din fosta guvernare.

Iar pentru sistemul de învățământ românesc, abrogarea Ordonanței de urgență nr. 51 este o reparație care vine în sprijinul direct al elevului.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.