Ministerul Educației: Bani primiți la rectificare pentru diferențele salariale și pentru proiecte din fonduri externe

0
Foto: gov.ro

Rectificarea bugetară, aprobată joi de Guvern, prevede pentru Ministerul Educației și Cercetării o suplimentare cu 460 milioane lei de la bugetul de stat și majorarea veniturilor proprii cu 129 milioane de lei, pentru achitarea diferențelor salariale și pentru proiecte cu finanțare externă, precizează Ministerul Educației, conform Mediafax.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, vineri, de MEC, în ședința de Guvern din data de 28 noiembrie, Executivul a aprobat rectificarea bugetară, în urma căreia Ministerul Educației și Cercetării a primit de la bugetul de stat, o suplimentare de 460 de milioane de lei a titlului „Transferuri între unități ale administrației publice”, pentru achitarea diferențelor salariale prevăzute de Legea nr. 85/2016, restante din anul 2018 și sume aferente anului 2019, pentru universitățile de stat.

De asemenea, au fost majorate veniturile proprii și cheltuielilor cu suma de 129 milioane de lei, pentru cheltuieli de personal și pentru realizarea proiectelor cu finanțare din fonduri externe nerambursabil.

MEC anunță și faptul că bugetul Ministerului a fost diminuat cu suma de 2.000 milioane lei deoarece Proiectul „România modernă, România digitală” nu se implementează. Din această sumă, 400.000.000 lei reprezintă cofinanțarea națională, iar 1.600.000.000 lei reprezentau fonduri externe nerambursabile. Potrivit MEC, proiectul nu a fost realizat în precedentul mandat.

Comunicatul de presă al MEC:

”Rectificarea bugetară aprobată de Guvern, pentru Ministerul Educației și Cercetării: suplimentare cu 460 milioane lei de la bugetul de stat și majorarea veniturilor proprii cu 129 milioane de lei

În ședința de guvern din data de 28 noiembrie, Executivul a aprobat rectificarea bugetară, în urma căreia Ministerul Educației și Cercetării anunță:

    • Suplimentarea de la bugetul de stat, cu suma de 460 de milioane de lei, a titlului „Transferuri între unități ale administrației publice”, pentru achitarea diferențelor salariale prevăzute de Legea nr. 85/2016, restante din anul 2018 și sume aferente anului 2019, pentru universitățile de stat;
    • Majorarea veniturilor proprii și a cheltuielilor din acestea cu suma de 129 milioane de lei, pentru cheltuieli de personal și pentru realizarea proiectelor cu finanțare din fonduri externe nerambursabile;
    • Diminuarea cu suma de 2.000 milioane lei a titlului „Proiecte cu finanțare externă nerambursabilă aferente cadrului financiar 2014-2020” – Proiectul România modernă, România digitală, din care 400.000.000 lei reprezintă cofinanțarea națională, iar 1.600.000.000 lei reprezintă fonduri externe nerambursabile – proiect nerealizat în precedentul mandat al MEN.”

Citește și: Educația pierde bani la rectificarea bugetară. MEC explică tăierea și transmite că ”activitatea curentă nu este afectată” UPDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.