Care-i faza cu cititul? O întrebare ce-și găsește răspunsul în campania ”Toată școala citește”. Imaginile săptămânii

0
Pauza de lectură, la Școala Barcianu din Rășinari

”Toată școala citește”, campania inițiată de Anca Tîrcă, a ajuns în această săptămână în școli din Brașov, Prahova sau Galați și continuă să cucerească elevi și profesori din Satu Mare, Sibiu ori Suceava. SparkNews.ro vă prezintă, așa cum v-a obișnuit, imagini din pauza de lectură, la finalul unei săptămâni în care, pe alocuri, încă s-a mai putut desfășura afară, în curtea școlii.

Școala ”Lucian Blaga” din Satu Mare

Școala ”Lucian Blaga” s-a alăturat campaniei ”Toată școala citește” din ”dorința de a cultiva gustul pentru lectură în rândul copiilor”. ”Lectura, iată învățătura cea mai bună!”, a scris învățătoarea Ruxandra Chivulescu, pe Facebook.

Colegiul Național „Doamna Stanca” din Făgăraș

Iubim cărţile!” Cu acest mesaj a pornit campania, în această săptămână, și Colegiul Naţional „Doamna Stanca” din Făgăraş.

Școala Gimnazială Satu Mare, Suceava

Care-i faza cu cititul? A fost întrebarea care a marcat debutul campaniei la școala din comuna Satu Mare, județul Suceava: ”Cărţile sunt asemenea unor fluturi. De obicei stau cu aripile lipite, aşa cum se odihnesc fluturii pe câte-o frunză, când îşi desfăşoară trompa filiformă ca să soarbă apă dintr-un bob de rouă. Când deschizi o carte, ea zboară. Şi tu odată cu ea, ca şi când ai călări pe gâtul cu pene fine al unui fluture uriaş. Dar cartea nu are o singură pereche de aripi, ci sute, ca un semn că ea te poate duce nu doar din floare-n floare în această lume glorioasă, ci în sute de lumi locuite. Unele dintre ele seamănă mult cu cea în care trăim, altele sunt populate de fiinţe care nu ni se arată decât în vise.”

Școala Gimnazială Boldești-Grădiște, Prahova

Camelia Barlaboi, învățătoarea care și-a așteptat elevii, în urmă cu două săptămâni, cu o surpriză, a anunțat începerea campaniei și la școala din comuna Boldești-Grădiștea.

Școala Gimnazială ”Episcop Melchisedec Ștefănescu” Gârcina, Neamț

”Odată ce înveți să citești, vei fi pentru totdeauna liber” este motto-ul campaniei desfășurate la școala din Gârcina, care s-a alăturat astfel comunității ”Toată școala citește”.

Școala Gimnazială Nr. 9 „Nicolae Orghidan” Brașov

Școala din Brașov, despre care am mai scris – ”școala ca acasă”, după cum ne povestea unul dintre profesorii de aici – s-a alăturat campaniei în această săptămână, iar pauza de lectură a avut loc și afară, în curtea școlii.

Școala ”Nicolae Bălcescu” Galați

La școala din Galați, toată școala citește la 14.45. ”Mai cu stângul, mai cu dreptul, pornim în fiecare zi la ora 14:45 la „PAUZA DE LECTURĂ”. Avem și titluri noi, și titluri vechi, și cărți strălucitoare și volume mai ponosite... Toate ne încurajează să ne lărgim orizontul și să ne îmbogățim sufletește! Felicitări dacă ești printre participanții Pauzei de lectură! Iar dacă nu ești, te așteptăm în sala AEL în fiecare zi! Îți poți aduce propriul volum sau, dacă ai uitat, îți dăm noi unul! Poți fi elev, profesor sau personal auxiliar, de ce nu, chiar părinte… Lectura își deschide porțile pentru toți! LA 14:45 toată școala citește! Campania este o continuare a celei din anul anterior, campanie încurajată și de Anca Tîrcă!”, este mesajul postat pe pagina școlii.

Școala Barcianu, Rășinari – Sibiu

La școala din Rășinari, campania ”Toată școala citește” a ajuns în a șaptea săptămână. După cum ne-au obișnuit, elevii și profesorii au ieșit în frumoasa grădină a școlii și au citit.

Școala Gimnazială Negostina, Suceava

Campania a continuat în satul de la granița cu Ucraina pentru a doua săptămână, proiectul debutând aici încă de pe 13 noiembrie.

Școala Gimnazială Nr.2 Vicovu de Sus, Suceava

Școala Gimnazială Nr.2 din Vicovu de Sus a dat startul campaniei la începutul lunii noiembrie deoarece ”copiii iubesc cărțile și le compară cu niște fluturi pe aripile cărora pot zbura prin toată lumea”.

Fotografiile din acest articol sunt preluate de pe paginile de Facebook ale școlilor implicate în campanie, ale profesorilor, precum și de pe pagina ”Despre educație – la firul ierbii” și de pe pagina personală a specialistului în educație, Anca Tîrcă.

SparkNews.ro susține campania ”Toată școala citește”, inițiată de Anca Tîrcă, specialist în educație, și relatează poveștile școlilor care s-au alăturat acestui proiect.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.