Ministerul Educației și Cercetării va avea patru secretari de stat. Numărul total de posturi va fi de 770

0

Ministerul Educaţiei şi Cercetării a pus, vineri, în dezbatere publică proiectul de Hotărâre de Guvern privind organizarea şi funcţionarea ministerului. Potrivit proiectului, MEC va avea patru secretari de stat, iar numărul total de posturi va fi de 770.

Conform MEC, prin preluarea Ministerului Cercetării și Inovării și a personalului aferent Organismelor Intermediare (O.I.), care până în prezent au activat în cadrul inspectoratelor școlare județene, a rezultat un număr maxim de 770 de posturi, repartizate astfel: 518 posturi din fostul MEN (Ministerul Educației Naționale), 157 de posturi din fostul MCI (Ministerul Cercetării și Inovării) și 95 de posturi din cadrul Organismelor Intermediare (O.I.).

MEC precizează că proiectul „nu presupune reducerea sau mărirea numărului de posturi”, ci reprezintă „rezultatul reorganizării, conform OUG nr. 68/2019, care prevede măsuri de organizare şi reorganizare a ministerelor”.

Comunicatul integral al Ministerului Educației:

«Ministerul Educației și Cercetării (MEC) a postat în consultare publică, potrivit principiului transparenței decizionale (Legea 52/2003), proiectul de Hotărâre de Guvern privind organizarea și funcționarea Ministerului Educației și Cercetării.

Având în vedere preluarea Ministerului Cercetării și Inovării, cât și preluarea în cadrul MEC a personalului aferent Organismelor Intermediare (O.I.), care până în prezent au activat în cadrul inspectoratelor școlare județene, a rezultat un număr maxim de 770 de posturi.

Acestea reprezintă:

– 518 posturi din fostul MEN (Ministerul Educației Naționale)

– 157 de posturi din fostul MCI (Ministerul Cercetării și Inovării)

– 95 de posturi din cadrul Organismelor Intermediare (O.I.).

Propunerea de Hotărâre de Guvern nu presupune reducerea sau mărirea numărului de posturi, ci reprezintă rezultatul reorganizării, conform OUG nr. 68/2019, care prevede măsuri de organizare și reorganizare a ministerelor.»

Proiectul de Hotărâre de Guvern și nota de fundamentare – le găsiți AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.