Director în MEN: Mi-aş dori să avem Programul ”Şcoală după şcoală” generalizat. Ne dorim educaţie incluzivă și un mediu şcolar prietenos

0
Foto: Digi24.ro

Mihaela Tania Irimia, director general în cadrul Ministerului Educaţiei, a declarat, miercuri, că şi-ar dori ca Programul „Şcoală după şcoală” să fie generalizat, scrie Agerpres. În plus, a arătat directorul, „ne dorim să avem educaţie incluzivă în toate şcolile”, ”să avem un mediu şcolar prietenos” și ”avem nevoie de mai multe resurse în şcoli, şi financiare şi umane şi materiale”. 

„Mi-aş dori să avem în România Programul ‘Şcoală după şcoală’ generalizat. Programul ‘Şcoala după şcoală’ presupune şi masă caldă pentru copii şi activităţi remediale pentru acei copii care au nevoie şi activităţi de dezvoltare personală care să conducă la creşterea stimei de sine şi multe alte lucruri care se pot face prin Programul ‘Şcoală după şcoală’.

Mi-aş dori să ajungem să avem în România pentru fiecare copil astfel de programe şi cred că, până la urmă, şi politica paşilor mărunţi poate să aducă beneficiile ei, pentru că trebuie să identificăm toate nevoile şi să ne adaptăm la situaţia de fapt”, a spus Irimia, la evenimentul de prezentare a raportului „Child Rights Now!” România, realizat de mai multe ONG-uri.

Irimia a afirmat că îşi doreşte să existe educaţie incluzivă în toate şcolile. „Ne dorim să avem educaţie incluzivă în toate şcolile. Ca să avem o educaţie incluzivă trebuie să avem profesori formaţi, deci aceasta e o prioritate atât pentru formarea iniţială a profesorilor, cât şi pentru formarea lor continuă. Ne dorim, totodată, să avem un mediu şcolar prietenos şi avem nevoie de investiţii în şcoli. Avem nevoie de mai multe resurse în şcoli şi financiare şi umane şi materiale. Avem nevoie foarte mult de parteneriat, pentru că nu putem să vorbim despre o creştere a calităţii educaţiei sau accesului la educaţie dacă nu avem parteneri şi dintre autorităţi”, a declarat Irimia.

Ea a punctat în mod special rolul pe care ar trebui să-l aibă autoritatea locală. Nu în ultimul rând, Mihaela Irimia a menţionat că este nevoie şi de o implicare a părinţilor.

Deputatul PNL Mara Calista a afirmat că ultimele cifre, care sunt „extrem de îngrijorătoare”, arată că în 2018 s-au născut mai mulţi copii în diaspora decât în România. „Cred că această chestiune ar trebui tratată ca o problemă de siguranţă naţională, deja nu mai vorbim despre PNL, PSD, independenţi, USR, ALDE, PMP, UDMR”, a subliniat Calista.

Sursa: Agerpres

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.