Toată școala citește pe muzică ambientală în comuna Gura Râului. O pauză de lectură relaxantă pentru copii și apreciată de părinți FOTO

0
Foto: facebook.com/ Școala Gimnazială „Aurel Decei” Gura Râului

La Școala Gimnazială „Aurel Decei” din comuna Gura Râului, Sibiu, de trei săptămâni se citește în fiecare zi. Școala s-a alăturat campaniei inițiate de Anca Tîrcă, ”Toată școala citește”, iar entuziasmul copiilor nu s-a pierdut după 15 zile în care au ieșit zilnic, la ora 11.00, în pauza de lectură. Directorul adjunct al școlii, Anca Botoroagă, povestește că, chiar astăzi, elevii i-au spus că această pauză este una relaxantă și le place ideea de a citi. Mai mult, de săptămâna viitoare, pauza de lectură se va desfășura pe muzică ambientală. Maria Damian, mamă a doi elevi, spune că proiectul este unul binevenit, care îi ajută pe copii să se dezvolte, și speră că acesta va continua cât mai mult timp.

Școala din Gura Râului are aproape 500 de copii și, din data de 28 octombrie, toți citesc de la ora 11.00, zilnic, în pauza mare, timp de 15 minute. O provocare atât pentru elevi, cât și pentru profesori într-un ”maraton” al lecturii care i-a cucerit însă pe cei mai mulți dintre copii.

”În prima zi, copiii au fost foarte încântați, iar colegii au fost surprinși de liniștea din pauză. Pe parcurs, au mai fost elevi care au încercat să nu citească, dar majoritatea citesc, unii chiar au început să iasă cu cărțile și în alte pauze. Astăzi, am intrat în câteva clase și i-am întrebat pe copii ce părere au, după trei săptămâni, despre această pauză și toți au spus că este relaxant, că este frumos și că le place”, spune Anca Botoroagă, directorul adjunct al școlii.

Profesorii își doresc ca, prin acest proiect, lectura să devină ”o normalitate”, iar pauzele uneori ”cam agitate” să fie unele mai liniștite, în care copiii să se bucure de lumea cărților și să se relaxeze.

De altfel, spune Anca Botoroagă, de săptămâna viitoare pauza de lectură va deveni și mai plăcută pentru că aceasta se va desfășura pe muzică ambientală, școala având stație și boxe, amplasate atât în clase și pe holuri, cât și în curtea școlii.

Ce spune un părinte despre campania ”Toată școala citește”

Maria Damian este mama a doi elevi de la Școala din Gura Râului, unul în clasa pregătitoare și altul în clasa I. Deși ei abia acum învață să citească, mama lor spune că proiectul ”Toată școala citește” este o idee bună, care îi va ajuta foarte mult pe elevi.

Este o campanie frumoasă, care vine în sprijinul elevilor, dar și al cadrelor didactice, în sensul promovării cititului efectiv din carte, nu de pe telefon cum se practică acum. Citind zilnic câte puțin, elevii (că despre ei e vorba) își pot completa vocabularul de cuvinte, își pot antrena altfel creierul. Cu alte cuvinte, această practică îi va ajuta să se dezvolte”, ne-a declarat Maria Damian.

Maria Damian speră ca pauza de lectură să nu se termine odată cu campania, iar aceasta să continue și după finalizarea acesteia. ”Sincer, cred că dacă, în loc de o carte, ar avea un smartphone, cu siguranță ar fi încântați toți elevii din școală. Din acest motiv, consider că aceste pauze de citit trebuie să continue”, adaugă Maria Damian.

Dar iată ”Toată școala citește”, în imagini la Gura Râului:

Foto: prof. Anca Botoroagă; facebook.com/ Școala Gimnazială „Aurel Decei” Gura Râului

SparkNews.ro susține campania ”Toată școala citește”, inițiată de Anca Tîrcă, specialist în educație, și relatează poveștile școlilor care s-au alăturat acestui proiect.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.