Toată școala citește, în imagini: O nouă săptămână petrecută de elevi și profesori în ”lumea fascinantă a cărților” FOTO

0
”Toată școala citește”, la Școala Gimnazială Cornățelu, Dâmbovița

Noi școli s-au alăturat, săptămâna aceasta, campaniei ”Toată școala citește”, inițiată de Anca Tîrcă, la începutul lunii octombrie. Acolo unde proiectul a început mai devreme, pauza de lectură a continuat, uneori chiar în locuri inedite, cum ar fi dealul din sat sau sub bolta de vie. SparkNews.ro vă propune o călătorie în imagini, cu elevi, profesori și angajați ai școlii care s-au oprit din activitățile obișnuite și s-au dedicat, timp de 10-15 minute, lecturii. 

Școala Gimnazială ”Sfântul Nicolae”

”Toată școala citește” a ajuns, săptămâna aceasta, la Școala Gimnazială Sfântul Nicolae din București. Elevii clasei I A au ieșit în curtea școlii și, pe bănci sau pe covorul de frunze, au citit. ”Într-un peisaj mirific de toamnă, în curtea școlii, elevii citesc cu mare plăcere, cărțile achiziționate recent de ei”, a scris învățătoarea Elena Ionescu, pe Facebook.

Școala Gimnazială Cornățelu

Școala Gimnazială din comuna Cornățelu, județul Dâmbovița, s-a alăturat de asemenea săptămâna aceasta campaniei inițiate de Anca Tîrcă. ”A fost o experiență minunată cu timp de calitate, fețele copiilor transmițând bucurie, interes si relaxare!”, au descris profesorii ceea ce a însemnat prima pauză de lectură a copiilor din Cornățelu.

 

Grădinița din Sălcuța

Și copiii de la grădinița din Sălcuța, județul Dolj, au citit zilele trecute, afară, pe iarbă, într-o lume a poveștilor pe care cei mici au descoperit-o alături de educatoare.

Școala Gimnazială Racşa

La Rașca, în județul Satu Mare, elevii și profesorii au pornit, zilele trecute, în călătoria cărților, alături de ceilalți angajați ai școlii. Au citit și cei mici, și cei mari, au citit și femeile de serviciu.

Școala Gimnazială Cislău

Din această săptămână, s-a alăturat campaniei ”Toată școala citește” și Școala Gimnazială din comuna Cislău, județul Buzău. ”Un moment de liniște, de bucurie!”, au sintetizat profesorii minutele dedicate cărților la școala buzoiană.

Școala Barcianu

Școala Barcianu din Rășinari, Sibiu, a ”experimentat” a cincea săptămână în cadrul proiectului „Toată școala citește”. Elevii și profesorii au ieșit în grădina școlii și au desfășurat o nouă pauză de lectură. ”Vremea ține cu noi! Livada e invadată de Soare și de copii cuminți cărora le place să citească!”, au scris reprezentanții școlii pe pagina de Facebook.

Școala 165 București

La Școala 165 din București, copiii din clasa pregătitoare au răspuns provocării învățătoarei lor și au pornit în călătoria cărților: ”Clasa Pregătitoare A se alătură campaniei promovate de “Despre educație – reforma la firul ierbii”! Toată școala citește, timp de 10 minute! Noi suntem primii din Școala 165! Cine ni se alătură?”, a scris Pintilii Alina pe rețeaua de socializare.

Școala Gimnazială Frumosu

Campania „Toată școala citește” a continuat în această săptămână la Frumosu, în Suceava, pe deal. ”Din nou cu drag…. și din drag de carte, de lectură, de frumos”, au surprins momentul profesorii Școlii Gimnaziale „Ion Șuhane” din Frumosu.

Școala Gimnazială Racovița

Și la Racovița, județul Sibiu, s-a dat startul la lectură. Profitând de vremea frumoasă, elevii clasei a II-a au ieșit în curtea școlii și au citit.

Școala Gimnazială ”Matei Basarab” Turnu Roșu

Tot în aer liber a continuat campania la școala din Turnu Roșu, Sibiu. Elevii și profesorii au derulat pauza de lectură, ca și săptămâna trecută, în curtea școlii.

Școala Gimnazială Comișani

”Toată Școala citește” în continuare și la Comișani, chiar sub bolta de vie sau pe aleea din curtea școlii. ”Elevii Școlii Gimnaziale Comișani, alături de profesori, doamna secretară și îngrijitoare, au început săptămâna în cel mai frumos mod posibil, citind”, au scris reprezentanții școlii pe Facebook.

Școala Gimnazială Ciocănești

Luni, 4 noiembrie, s-au alăturat campaniei inițiate de Anca Tîrcă elevii și profesorii Școlii Gimnaziale Ciocănești, Suceava. ”Ne-am propus ca zilnic, de la ora 7.45 la 8.00, vreme de 15 minute, să ne întâlnim pe tărâmul minunat al lecturii: elevi, profesori, director, femei de serviciu, secretar și contabil. Să facem din plăcerea lecturii o bucurie a sufletului”, au anunțat profesorii.

Școala ”Diaconu Coresi” Fieni

Săptămâna aceasta, ”Toată școala citește” a ajuns și la Școala din Fieni, la clasa a V-a B. Elevii au acceptat pauza altfel, dedicată lecturii, pentru că ”am fost cu toții de acord că lucrurile mărunte fac diferența.”

Liceul Tehnologic „Victor Frunză”

Campania a continuat și la Râmnicu Sărat, la Liceul Tehnologic „Victor Frunză”, elevii și profesorii optând și aici pentru cititul în curtea școlii.

Școala Gimnazială Viperești

O nouă școală care s-a alăturat campaniei în această săptămână este cea din Viperești, Buzău. ”Momente de fericire, entuziasm și bucurie!” Așa a fost descrisă prima zi a proiectului demarat la Școala Gimnazială din Viperești.

Colegiul Tehnic „August Treboniu Laurian” Agnita-Ruja

Elevii din clasele primare și preșcolare de la Colegiul Tehnic „August Treboniu Laurian”, Agnita-Ruja, Sibiu, s-au bucurat și ei de prima lor pauză de lectură. ”Obiective avem mărețe, ne dorim să reușim, până la final de an, cât mai cursiv și clar vrem să citim. Ieri a fost doar clasa a III-a R. Bucuroși s-au aliniat grădinița și I-IV. Să citim, tainele din cărți să le deslușim”, au scris profesorii pe Facebook.

Școala Gimnazială „B. P. Hașdeu”, Iași

Elevii din clasa I, Clasa Ștrumfilor, de la Școala Gimnazială „B. P. Hașdeu”, Iași, au spus și ei ”da” cărților și s-au alăturat campaniei ”Toată școala citește”.

Școala Gimnazială Ciuruleasa

Tot săptămâna aceasta, a intrat în comunitatea creată de Anca Tîrcă Școala Gimnazială Ciuruleasa, Alba: ”Preț de 15 minute (11,10-11,25), toate sufletele școlii noastre am lăsat deoparte lecția clasică sau orice altă activitate didactică și am pătruns în lumea fascinantă a cărților, descoperind universuri nebănuite, personaje cu care, unii dintre noi ne-am identificat, lumi impresionante care s-au cuibărit în mintea și-n sufletul fiecăruia sau poate începuturi trainice de prietenii. Datorită entuziasmului și feedback-ului pozitiv primit din partea elevilor și a cadrelor didactice, am decis să continuăm această activitate săptămânal, devenind ,,oaza noastră de înălțare” și mici pași spre mari schimbări!”

Școala Gimnazială Poșta Cîlnău

La școala din Poșta Cîlnău, județul Buzău, s-a aflat săptămâna aceasta ”de unde vine liniștea când vine”. A fost prima săptămână din proiectul desfășurat sub sloganul ”Sfertul magic al cărților”.

Școala Gimnazială Răzvad

La școala din Răzvad, Dâmbovița, campania ”Toată școala citește” a debutat sub semnul mesajului „Odată ce înveți să citești, vei fi pentru totdeauna liber”. Timp de 15 minute, elevii, cadrele didactice și personalul auxiliar al școlii au citit și s-au bucurat de lectură.

Școala Gimnazială Aninoasa

Campania ”Toată școala citește” a continuat și la școala din Aninoasa, de unde au venit noi imagini:


Sursa foto: ancatirca.blogspot.com/ Despre educație – reforma la firul ierbii/ paginile de Facebook ale școlilor sau ale profesorilor.

SparkNews.ro susține campania ”Toată școala citește”, inițiată de Anca Tîrcă, specialist în educație, și relatează poveștile școlilor care s-au alăturat acestui proiect.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.