Zece minute dedicate cărților, la școala din Jina: Un proiect frumos și o pauză de lectură care ”va avea un impact pozitiv asupra copiilor” FOTO

0
Foto: facebook.com/ Scoala Gimnaziala JINA

De trei săptămâni, în fiecare zi de vineri, ”Toată școala citește”, timp de 10 minute, la Școala Gimnazială Jina din județul Sibiu. Peste 500 de elevi care învață în trei clădiri diferite ies la ora 12.00 în pauză și citesc. În prima zi dedicată proiectului, elevii din toate structurile s-au adunat pe terenul de sport al școlii gimnaziale, alături de profesori și de angajații școlii, și, profitând de vremea frumoasă, au participat la inedita pauza de lectură în aer liber.

Elevii cei mici, de la ciclul primar, au creat chiar și un banner pe care l-au afișat în prima zi a proiectului. Școala din Jina s-a alăturat campaniei inițiate de Anca Tîrcă, specialist în educație, pe 25 octombrie. Astăzi a fost a treia zi, proiectul desfășurându-se săptămânal, iar elevii sunt bucuroși că au parte de o activitate altfel.

”Cei mici au fost foarte încântați, iar elevii mai mari, deși au fost un pic mai reticenți la început, poate pentru că nu știau despre ce este vorba, au fost atrași de idee. Este o plăcere pentru toți. Copiii de la primar au creat și acel banner, ei abia așteaptă pauza de lectură”, povestește directorul școlii, Camelia Badea.

Profesoară de limba română, Camelia Badea spune că, prin acest proiect, școala a dorit să îi atragă pe copii, mai ales pe elevii de gimnaziu, să îndrăgească cititul și să descopere cartea.

”Le-am și explicat copiilor că este bine să citească deoarece cititul le dezvoltă creativitatea, imaginația, îi ajută în viață. Este un proiect frumos și cred că această pauză de lectură va avea un impact pozitiv asupra copiilor. Și poate, citind, vor învăța să fie și mai toleranți unul cu celălalt”, precizează directorul școlii.

În continuare vă prezentăm o galerie foto care surprinde activitatea ”Toată școala citește” la școala din Jina:

Foto: facebook.com/ Scoala Gimnaziala JINA

SparkNews.ro susține campania ”Toată școala citește”, inițiată de Anca Tîrcă, specialist în educație, și relatează poveștile școlilor care s-au alăturat acestui proiect.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.