„Sfertul magic al cărților”, la școala din Poșta Cîlnău. Copiii, profesorii și tanti Florica au descoperit împreună bucuria și liniștea cititului

0
Foto: facebook.com/

Școala Gimnazială „Constantin Ivănescu” din comuna Poșta Cîlnău, județul Buzău, s-a alăturat, astăzi, campaniei ”Toată școala citește”, inițiate de Anca Tîrcă. Timp de 15 minute, copiii au citit, în sălile de clasă sau în curtea școlii, alături de profesori și de tanti Florica, ”doamna de serviciu care este adorată de cei mici”, povestește învățătoarea Alina Toader. Activitatea va avea loc în fiecare zi de joi a săptămânii și se va desfășura sub sloganul ”Sfertul magic al cărților”, spune învățătoarea care, încă de anul școlar trecut, a creat la clasă ”Sfertul de lectură”.

”Liniștea”, după cum a scris învățătoarea Alina Toader, a venit astăzi și din școala Poșta Cîlnău, odată cu demararea proiectului ”Toată școala citește”. Într-o pauză de lectură, desfășurată afară, în clasă, în bănci ori pe covor, toată lumea a citit, transformând școala într-o imensă sală de lectură.

Elevii din clasa învățătoarei Alina Toader, acum în clasa I, au experimentat ”sfertul de lectură” încă de anul școlar trecut, când intrau, pe rând, în fiecare zi, în cortul clasei și citeau. ”Într-adevăr, eu am zilnic la clasă <Sfertul de lectură>, dar când le-am propus colegelor să ne alăturăm campaniei, m-am gândit că ar fi <Sfertul de lectură> al școlii noastre…”, povestește Alina Toader (foto). Propunerea a devenit realitate și pauza de lectură va fi desfășurată în fiecare zi de joi a săptămânii, sub sloganul „Sfertul magic al cărților”.

”Azi, după prima activitate, copiii au fost foarte încântați, cu atât mai mult când au constatat câtă liniște era într-o pauză… Lucru neobișnuit pentru ei. Ideea de a citi toți în același timp a fost primită de elevii noștri cu entuziasm și pot să spun și cu nerăbdare. S-au alăturat campaniei educatoare, învățătoare și tanti Florica, doamna de serviciu care este adorată de cei mici”, spune Alina Toader.

Elevii de gimnaziu sunt așteptați și ei să descopere pauza de lectură alături de cei mici, mai ales că, de săptămâna viitoare, toți elevii, care învățau până acum în diferite structuri, vor învăța într-o școală nouă.

”Îmi doresc să se alăture și ciclul gimnazial și cu siguranță așa va fi. Să facem din citit o bucurie, nimic impus… Copiii își aleg cărțile care, de săptămâna viitoare, vor fi pe holul școlii, în <Colțul magic al cărților>”, mărturisește Alina Toader.

Colțul cărților va fi amenajat zilele următoare și învățătoarea spune că va fi ”o mini-bibliotecă la îndemâna oricui, profesori, elevi…”

Dar iată cum a fost prima zi ”Toată școala citește” la Școala Gimnazială „Constantin Ivănescu” din Poșta Cîlnău:

Foto: facebook.com/ Alina Toader

SparkNews.ro susține campania ”Toată școala citește”, inițiată de Anca Tîrcă, specialist în educație, și relatează poveștile școlilor care s-au alăturat acestui proiect.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.