Monica Anisie, după decizia reducerii numărului de ore: ”Nu putem păstra aceleași programe. Este de domeniul fantasticului”

0

Monica Anisie, propusă ministru al Educației în cabinetul Orban, a declarat, miercuri, la audierea din comisiile parlamentare de specialitate, că reducerea numărului de ore la școală, stabilită prin legea votată recent în Parlament, presupune în mod clar ”o revizuire a programelor școlare”. 

Nu putem păstra la numărul de ore actual, prevăzut de lege, aceleași programe. Este de domeniul fantasticului. Sunt profesor, sunt om care predă după noile programe și îmi dau seama că acest lucru nu poate fi realizat. De aceea, voi realiza împreună cu cadrele didactice care doresc să se implice în revizuirea programelor școlare, o revizuire care să conducă în mod clar la o creștere a calității în educație. Este clar că trebuie să reducem conținuturile din programe pentru că altfel nu avem cum să punem în practică legea respectivă”, a spus Monica Anisie.

Senatul a votat, săptămâna trecută, în calitate de for decizional, inițiativa legislativă care stabilește numărul de ore alocat disciplinelor din planurile-cadru, în funcție de nivelul de învățământ. Astfel, elevii de școală primară vor petrece ”în medie” 20 de ore săptămânal la școală, cei din ciclul gimnazial în medie 25 de ore, iar cei din ciclul liceal în medie 30 de ore. Proiectul prevede astfel o reducere a numărului de ore, care, de exemplu, la gimnaziu, ajunge până la 33-34 de ore pe săptămână. Potrivit proiectului, prevederile privind numărul de ore vor intra în vigoare începând cu anul şcolar 2020-2021.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.