Zece minute de lectură în fiecare zi, în curtea școlii din comuna Bilca, Suceava: ”Este momentul cel mai așteptat al zilei”

0
Foto: Otilia Motrescu

La Școala Gimnazială ”George Tofan” din Bilca, județul Suceava, s-a dat startul campaniei ”Toată școala citește”, un proiect inițiat de Anca Tîrcă, specialist în educație, și o invitație la lectură căreia i se poate alătura orice unitate de învățământ din țară. La Bilca, începând de săptămâna trecută, cei 230 de elevi ai școlii ies în fiecare zi, alături de profesori, în curtea școlii și citesc timp de 10 minute. 

”Cititul a fost, este și va rămâne principala sursă de luminare a oamenilor! Copiii ”copiază” gesturi, deprinderi, fapte și cine dacă nu dascălii trebuie să fie primele modele?! Este genial să poți face lucruri memorabile pentru și alături de copii”, explică învățătoarea Otilia Motrescu, consilier educativ, decizia școlii de a se alătura campaniei ”Toată școala citește”.

Proiectul a debutat săptămâna trecută și se desfășoară în fiecare zi, de la ora 10.00, în curtea școlii, care devine, timp de 10 minute, un spațiu imens al lecturii.

Potrivit învățătoarei, campania ”s-a bucurat de un real succes” în rândul copiilor: ”Este momentul, cred, cel mai așteptat al zilei. Cu mic, cu mare ieșim în curtea școlii, plini de nerăbdare, cu cartea în mână… Deja copiii întreabă: <Doamna, azi citim>?”

”Toată școala citește” în imagini, la școala din Bilca:

 

Foto: Otilia Motrescu și facebook.com/ Prichindeii Isteti

SparkNews.ro susține campania ”Toată școala citește”, inițiată de Anca Tîrcă, specialist în educație, și va relata poveștile școlilor care s-au alăturat acestui proiect.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.