Ludovic Orban face cunoscute primele posibile nume de miniștri. Cine se află pe listă la Educație – surse

0

Premierul desemnat Ludovic Orban le-a transmis liberalilor, în ședința Biroului executiv al PNL, primele posibile nume de miniștri în noul Guvern. La Educație sunt propuse trei persoane: Monica Anisie, Marilen Pirtea și Florica Cherecheș, au declarat surse din PNL, pentru MEDIAFAX.

Potrivit surselor citate, pentru Ministerul Educației numele celor trei liberali ar fi: Monica Anisie, liderul PNL Sector 2, și Marilen Pirtea și Florica Cherecheș, deputați PNL.

Monica Anisie, președinte PNL Sector 2, este profesoară de Limba și literatura română la Colegiul Național ”Tudor Vianu” din București. A fost consilier al președintelui Klaus Iohannis, secretar de stat în Ministerul Educației, în timpul guvernului Cioloș, și consilier în cadrul Administrației Prezidențiale, în perioada în care Daniel Funeriu a fost consilier pe educație al fostului președinte Traian Băsescu.

Citește și: Numele vehiculat pentru postul de ministru al Educației: Monica Anisie, profesoară la Vianu și fost secretar de stat în MEN

Marilen Pirtea este deputat PNL de Timiș. Are 43 de ani, este rector al Universităţii de Vest din Timişoara, funcție pe care o deține din 2012, și profesor universitar, conducător de doctorat – domeniul Finanţe. În perioada 2008-2012, a fost Decan al Facultăţii de Economie şi de Administrare a Afacerilor și, anterior, prodecan al aceleiași facultăți. CV-ul pe cdep.ro.

Florica Cherecheș este deputat PNL de Bihor și vicepreședinte al Comisiei de învățământ din Camera Deputaților. Se află la al doilea mandat de parlamentar. Până în 2012, timp de 12 ani, a fost director executiv al unui organizații non-guvernamentale din Oradea, iar, în perioada 1999 – 2000, asistent administrativ la o societate comercială de tinichigerie-vopsitorie auto. CV-ul pe cdep.ro.

Totodată, potrivit acelorași surse, la Ministerul Agriculturii au fost menționate numele deputaților PNL Adrian Nechita și Nicolae Giugea și cel al președintelui Federației Naționale Pro Agro, Emil Dumitru.

Ludovic Orban a declarat, luni, că va mai avea o rundă de discuții și negocieri cu partidele parlamentare. Liderul PNL a precizat că este optimist în legătură cu votul de învestire a noului Guvern.

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.