Basme pictate pe pereți, într-o grădiniță de la sat: ”Copiii sunt foarte încântați. Culoarea înseamnă bucurie și veselie” FOTO

0

Grădinița cu Program Normal nr. 1 din comuna Radovanu, județul Călărași, este locul unde poveștile coboară din cărți. Într-un proiect realizat în urmă cu câțiva ani, scene și personaje din basme au fost pictate pe pereți, iar cifrele și literele  au fost folosite pentru a decora sala în care învață copiii de la clasa pregătitoare. Desenele au fost realizate de un psiholog din București, inițial într-o clasă și extinse apoi în toate spațiile, în realizarea acestora implicându-se chiar și educatoarele și elevii mai mari.

Mihaela Postelnicu, coordonator al grădiniței din Radovanu, este cea care a avut ideea de a picta basmele pe pereți. A cerut ajutorul unei foste colege, psiholog, și împreună au petrecut mai multe weekend-uri, desenând clasa în care urmau să învețe copii de grupa mică. Se întâmpla prin 2012-2013, iar proiectul a prins apoi viață și în celelalte săli de clasă, pe hol și pe scară.

Toate lucrările au durat 2-3 ani, în condițiile în care s-a pictat doar în weekend și, pentru a grăbi lucrurile, educatoarele, alături de copiii din clasele mai mari, s-au alăturat pictoriței și au colorat împreună.

”Sunt momente din basme și povești, cunoscute de copii. Ei sunt foarte încântați, și, de asemenea, părinții au fost foarte impresionați. Culoareq înseamnă foarte multă bucurie și veselie. Copiii vin cu drag”, spune Mihaela Postelnicu.

Pentru realizarea lucrărilor, asociații agricole din comună au făcut sponsorizări, precizează Mihaela Postelnicu, dar fonduri au fost alocate și de școală și primărie și chiar părinții și profesorii au făcut mici donații.

Picturile realizate în grădinița din Radovanu:

Sursa foto: Marian Cîrlig, directorul Școlii Gimnaziale Radovanu

Citește și: Grădinița pictată din Răducăneni. O casă veche de peste 100 de ani, în care a locuit fondatorul școlii din sat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.