Educația viitorului: Primul Hackaton din România în care, timp de 24 de ore, vor fi identificate soluții digitale pentru educație

0

Peste 2.500 de studenți, profesori, cercetători și programatori din întreaga lume vor participa, pe 3 octombrie 2019, timp de 24 de ore, în cadrul inițiativei DigiEduHack, la evenimente de tip hackaton, care se vor desfășura simultan în 50 de locații la nivel mondial. La București, Hackatonul Education 4.0 este organizat de Asociația Go-AHEAD, unde peste 35 de programatori, studenți/elevi, profesori și psihologi vor concura pentru a dezvolta noi soluții educaționale.

GoAhead Hackaton este primul Hackaton din România, axat pe identificarea de soluții IT pentru educație, care se desfășoară în cadrul evenimentului internațional DigiEduHack.

DigiEduHack este o inițiativă a Institutului European de Inovare și Tehnologie (EIT), ca parte a Planului de acțiuni pentru educația digitală propus de Comisia Europeană, gestionată de Climate-KIC și coordonată de Universitatea Aalto din Finlanda, se arată într-un comunicat de presă al Asociației GO-AHEAD.

DigiEduHack are ca obiective facilitarea dialogului între categorii diferite de persoane interesate de viitorul educației și promovarea ideilor acestora, identificarea și promovarea tendințelor cheie din educație, generate de transformarea digitală și identificarea unor posibile soluții inovative la cele mai importante provocări din domeniul educațional, mai precizează sursa citată.

”Asociația Go-AHEAD contribuie la inițiativa globală de a construi Educația Viitorului în era
digitală. (…) Asociația GO-AHEAD organizează, în incinta Ingenius Hub din București, Hackatonul Education 4.0 dedicat identificării de soluții digitale care să dezvolte competențele socio-emoționale necesare tinerilor pentru adaptarea la provocările secolului 21: gândire critică, creativitate, comunicare, colaborare, curiozitate, inițiativă, perseverență, adaptabilitate, leadership, responsabilitate socială și culturală.

Peste 35 de programatori, studenți/elevi, profesori, psihologi, susținuți de team-leaderi și mentori cu experiență în domeniul educației și tehnologiei vor concura timp de 24 de ore pentru a dezvolta noi soluții educaționale, urmând ca cei mai buni să câștige premii în bani și vouchere oferite cu ajutorul partenerilor și sponsorilor evenimentului Accenture, 01NO.DE, GO-TECH Consulting, ICF Romania, Business Women Forum Romania, Marcotec București, The E-Learning Company, Centrul Confident, Artesana și Vindor”, se menționează în comunicatul Asociației.

Cea mai bună soluție se va califica în etapa următoare și va avea șansa accederii în finală, unde se vor selecta 3 câștigători care vor primi premii de 5.000 de euro fiecare și titlul de Ambasador al Educației Digitale.

Mai multe detalii despre Asociația GO-AHEAD și Hackaton găsiți aici și pe pagina de Facebook a Asociației.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.