Școala acasă la învățător, într-un sat din Caraș-Severin. Petru Nicoară: ”Mi-am ales meseria din dragoste de copii”

0
Foto: Captură TVR

Într-un sat din Caraș-Severin, copiii învață în casa învățătorului. Deși în localitate există o școală nou construită, aceasta nu poate fi folosită întrucât firma constructoare a dat faliment, iar autoritățile locale nu au recepționat lucrarea. În plus, Primăria este condusă doar de un secretar, primarul și viceprimarul fiind condamnați într-un dosar de fraudă, relatează TVR

În casa învățătorului din satul Cănicea vin, zi de zi, 21 de copii de grădiniță și de școală primară. Învățătorul și educatoarea au grijă să nu le lipsească nimic, să învețe și să își facă temele, informează stiri.tvr.ro.

„Mi-am ales meseria din dragoste de copii, și am și fetița, este și ea clasa a IV-a, am avut și băiatul tot la mine, dar acum este la facultate”, a spus învățătorul Petru Nicoară.

Deși nu merg într-o școală adevărată, copiilor le place să învețe în casa dascălului, unde sunt ”toate condițiile posibile”. Reprezentanții Inspectoratului Școlar au inspectat locuința transformată în școală și au constatat că ”au apă curentă și canalizare, condițiile fiind mai mult decât suficiente pentru desfășurarea activității”.

Construcția școlii din sat a început acum 10 ani, numai că firma a dat faliment înainte să o finalizeze, iar clădirea este acum a nimănui și se degradează văzând cu ochii. Autoritățile locale nu pot face mare lucru, pentru că Primăria din Cănicea este condusă doar de secretarul comunei. Primarul și viceprimarul au fost condamnați într-un dosar de fraudare a fondurilor APIA, iar Consiliul local a fost dizolvat încă din 2017.

Copiii din Cănicea vor continua să învețe în casa învățătorului, pentru că în școală nu se pot face investiții până când nu este clarificată situația clădirii, mai scrie sursa citată.


Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.