Copiii vor semna la Craiova ”Primul Tratat de Pace Mondială” pe o pânză albă, lungă de 160 de metri. Marșuri, în cinci localități

0
Foto: facebook.com

Aproape 3.000 de copii din județele Dolj și Mehedinți sunt așteptați să celebreze,  pe 21 septembrie 2019, Ziua Internațională a Păcii prin marșuri și semnarea, la Craiova, a Primului Tratat de Pace Mondială. Evenimentul va avea loc în cadrul Simpozionului Internațional de Pace ”România – Țara Păcii & Sarmizegetusa 2050 – Capitala Păcii Mondiale”, aflat la prima ediție. 

Copiii din Craiova, Calafat, Băilești și Desa, Dolj, și din Vânători, Mehedinți, vor organiza, pe 21 septembrie, ”Marșul Păcii”, iar în Piața Mihai Viteazul din Craiova, elevii și preșcolarii vor semna, în jurul orei 11.00, Primul Tratat de Pace Mondială. Pe o pânză albă, lungă de 160 de metri, copiii își vor aplica palmele colorate și vor scrie cuvântul ”pace”, anunță organizatorii. Porțiuni din ”Tratat” vor fi trimise Președinției și Guvernului României, ambasadelor și consulatelor din România și din străinătate, dar și ONG-urilor care militează pentru pace.

Potrivit organizatorilor, evenimentul prin care este marcată Ziua Internațională a Păcii în cele cinci localități este cel mai mare de acest gen din România din ultimii 30 de ani.

La Craiova, pe durata evenimentului de semnare a ”tratatului de pace”, va avea loc și un program artistic susținut de Mădălina Amon și Generația Folk.

Simpozionul Internațional de Pace ”România – Țara Păcii & Sarmizegetusa 2050 – Capitala Păcii Mondiale” este organizat de Academia DacoRomână, Asociația Arta Zalmoxa și Asociația Avangarda de Sacrificiu.

Reprezentanții tuturor grădinițelor și școlilor primare care doresc să se alăture inițiativei îi pot contacta pe organizatori pe www.facebook.com/arta.zalmoxa sau www.facebook.com/groups/SARMIZEGETUSA2050.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.