Eleva din Gorj care a luat 10 la BAC și-a împlinit visul. Cristina este învățătoare și predă la școala unde a învățat

0
Foto: Mediafax

O tânără din Gorj care s-a trezit, timp de patru ani, la ora 6.00 pentru a fi sigură că ajunge la timp la liceu, în Târgu-Jiu, și-a împlinit visul. După ce a obţinut 10 la Bacalaureat, a fost prima și la titularizare, la învățători, iar acum predă în colegiul pe care l-a absolvit, relatează Mediafax.

Cristina Călescu, absolventă a Colegiului Naţional ”Spiru Haret”, din Târgu-Jiu, este una dintre cele trei cinci eleve din judeţul Gorj care au obţinut media 10 la Bacalaureat.

Ea spune că a învăţat constant, în toţi cei patru ani, în care a făcut naveta din comuna Ciuperceni la Târgu-Jiu, şi s-a trezit la ora 6.00 în fiecare dimineaţă.

Tânăra declara, după Bacalaureat, că cea mai mare dorinţă este să devină învăţătoare, iar după două luni și-a împlinit visul.

”Am dat examenul de titularizare, am luat 9.30 la proba scrisă. Am luat în ședință post la Colegiul Național Spiru Haret, de învățător. S-a pensionat un domn învățător. Oricum, post luam undeva, dar nu m-am gândit că pot chiar la Spiru, unde am terminat. La catedră este foarte bine. Mă înțeleg cu copiii. Este prima săptămână, îmi place, este exact ce credeam că o să găsesc. M-am înscris la Universitatea din Craiova, la Română-Franceză. Eu zic că o să fac față. Și programul de la școală, și cel de la facultate, cred că o să-mi permită. O să fac naveta, în continuare. Mie îmi este ușor, nu e nicio problemă”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Cristina Călescu.

Foto: Mediafax

Următorul plan al tinerei din comuna Ciuperceni este să obțină permisul de conducere, pentru a-i fi mai ușor să facă naveta.

Cristina a explicat și care este motivul pentru care a ales să rămână în România. ”Părinții sunt mândri, sunt fericiți. Sfatul meu pentru tineri este să se pregătească continuu, sistematic și să facă sacrificii. Contează să ai susținerea familiei, contează și partea financiară, contează toate. Vreau să rămân aici, acasă, la catedră, în România. Este mai bine acasă. Aici am rudele, familia, prietenii, este mai bine acasă. Deocamdată, nu m-am gândit să mă mut în Târgu-Jiu, este prea repede, mai am timp să mă gândesc. Voi face naveta la Ciuperceni„, afirmă Cristina Călescu.

La premierea elevilor care au luat 10 la Evaluarea Naţională şi Bacalaureat, inspectorul școlar general al ISJ Gorj, Marcela Mrejeru, spunea că tânăra a fost prima la titularizare la învățători. ”Îți oferim și un buchet pentru mami, că a avut grijă de tine să te pună la microbuz în fiecare dimineață”, i-a spus atunci Marcela Mrejeru tinerei.

Sursa: Mediafax

Citește și: Elevi de 10 la BAC. Cristina locuiește la țară, a făcut naveta la liceu și vrea să devină învățătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.