Învățătoare din Satu Mare, reținută după ce a atacat doi elevi cu spray lacrimogen pe motiv că au deranjat ora

0
Foto: presasm.ro

O învățătoare din Satu Mare a fost reținută după ce a atacat, miercuri, cu spray lacrimogen, doi elevi, pe motiv că îi deranjau ora, relatează Mediafax. Învățătoarea a fost reținută pentru rele tratamente aplicate minorului și purtare abuzivă și urmează să fie prezentată, joi, instanței.

Purtătorul de cuvânt al IJP Satu Mare, Paula Cochera, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că incidentul a avut loc la școala gimnazială din Santău, unde o învățătoare a atacat cu spray lacromigen doi elevi, de 6 și 7 ani.

”Am fost sesizați că o învățătoare la oră a pulverizat spray lacrimogen către doi elevi, de 6 și 7 ani, unul în clasa pregătitoare și altul în clasa a I-a pe motiv că au deranjat la oră. Femeia a fost reținută și urmează să fie prezentată instanței pentru măsurile legale”, a declarat Cochera.

Cei doi elevi au fost duși la dispensar, dar nu au avut nevoie de spitalizare. În urma incidentului, toată școala a fost evacuată.

Potrivit presasm.ro, conducerea Inspectoratului Județean Școlar Satu Mare a deschis o anchetă în acest caz. Călin Durla, inspectorul general școlar, a precizat pentru PresaSM că acesteia i se va desface contractul de muncă: ”Nu poți să invoci legitima apărare în fața unor copii de șase ani. Dacă erau copii de liceu am mai fi înțeles. Îi vom desface contractul de muncă, indiferent ce spune procuratura”.

Învățătoarea, în vârstă de 43 de ani, a câștigat recent concursul de profesor suplinitor la școala din comuna Santău, organizat de către Inspectoratul Școlar Județean, mai scrie sursa citată.

UPDATE: Contractul de muncă al învățătoarei din Satu Mare a fost desfăcut

Purtătorul de cuvânt al ISJ Satu Mare, Adriana Dinga, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că învățătoarei i s-a desfăcut contractul de muncă începând de joi. Clasa în care preda aceasta a fost preluată de un alt cadru didactic.

Despre învățătoare, Adriana Dinga spune că a fost angajată cu normă întreaga, ca suplinitor, cu contract de muncă pe perioadă determinată, de un an, în urma concursului organizat de Inspectorat în 4 septembrie.

”Ca și reacție violentă nu știu să vă spun, dar au fost situații în anii trecuți în care a fost încadrată pe post tot ca suplinitor, la alte școli, dar a cerut desfacerea contractului de muncă înainte de terminarea anului școlar”, a afirmat Dinga.

Citește și: Daniel Breaz, despre cazul învățătoarei din Satu Mare: ”Această profesoară nu are ce să mai caute la catedră”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.