Copiii invitați la Unteatru: Sâmbătă și duminică se joacă spectacolul ”S.O.S. Dispar poveștile”

0

Unteatru de copii invită publicul tânăr și foarte tânăr din București, sâmbătă și duminică, 14 – 15 septembrie, de la ora 11:00, la spectacolul ”S. O. S. Dispar poveștile”.

Spectacolul, produs de Asociația Culturală pentru Educație prin Artă, va avea loc în ambele zile la sediul unteatru (Sfinții Apostoli 44) și este recomandat copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 10 ani, anunță organizatorii.

Într-o bună zi, cuvintele tipărite din poveștile Frumoasa din pădurea adormită, Scufița Roșie, Albă ca Zăpada și cei 7 pitici, Harap Alb, Mica Sirenă, Crăiasa Zăpezii se evaporă, lăsând în urmă pagini întregi goale. Ce anume le face să dispară? Și cum poate Mara, o fetiță de 7 ani, din București, să le salveze?…Păduri întregi tăiate. Ape invadate de plastic. Încălzirea globală. Prin mici gesturi și acțiuni concrete – în direcția protecției și salvării mediului înconjurător – Mara redă speranța și readuce cuvintele înapoi, în paginile cărților de povești.

Prin forța exemplului și oferind o experiență inedită copilului-spectator – varianta unei lumi în care personajele și poveștile dispar, ca o consecință a acțiunilor umane asupra mediului
înconjurător -, S. O. S. Dispar poveșile își propune să ofere micilor spectatori șansa înțelegerii unor aspecte pe cât de grave și de acute ale vieții lor de zi cu zi, pe atât de direct legate de existența fiecăruia dintre ei. Oricare dintre copiii-spectatori devine direct implicat în firul desfășurării subiectului abordat, empatizând cu situațiile și personajele spectacolului. La final, micii spectatori conștientizează faptul că ei înșiși sunt o parte activă în procesul de protecție a mediului”, se arată într-un comunicat de presă.

Spectacol scris și regizat de Oana Răsuceanu
Cu: Lavinia Pele, Adina Lucaciu, Irina Velcescu, Andrei Barbu
Decor & Costume: Anca Lazăr
Muzica: Petre Ancuța
Producător: Eugen Matei Lumezianu

Biletele pot fi achiziționate online. ”S.O.S. Dispar poveștile” face parte din seria de spectacole prezentate în proiectul cultural și educativ Unteatru de copii, derulat de Asociația Culturală pentru Educație prin Artă și unteatru – un concept inedit și original în peisajul teatral bucureștean, care cuprinde producții teatrale dedicate publicului tânăr și foarte tânăr din București.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.