Daniel Breaz, despre profesorii cu note sub 5 la titularizare: Nu este corect să restricționăm drepturile unor oameni de a merge la clasă

0

Ministrul interimar al Educației, Daniel Breaz, a declarat, luni, în ceea ce priveşte posibilitatea ca dascălii care au luat note sub 5 la examenul de titularizare să nu mai aibă dreptul să predea, că nu pot fi restricţionate drepturile unor oameni de ”a merge la clasă și de a preda copiilor”. ”Această notă 5 nu era relevantă”, a spus ministrul, citat de Mediafax.

”Calitatea de profesor se obține ca urmare a absolvirii unor cursuri de licență, a unui modul psihopedagogic, a unui masterat și apoi obține acest drept de a fi profesor. Bineînțeles, examenele de definitivat și cine vrea să aibă o formare continuă, să se perfecționeze, poate să urmeze alte cursuri, să dea gradul didactic II, gradul didactic I, chiar să urmeze cursurile sau să facă un doctorat. Această notă 5 nu era relevantă. Gândiți-vă în momentul de față, practic, noi restricționăm drepturile unor oameni care au acest drept de a merge la clasă și de a preda copiilor”, a spus Breaz.

Daniel Breaz a precizat și faptul că nu este corect ca Ministerul Educației ”să facă această restricție”.Gândiți-vă că în momentul de față, noi avem 97-98% dintre posturi ocupate cu specialiști, asta după ce practic, am lăsat ca și cei care au luat o notă mai mică la concurs să poată să ocupe, să intre la clasă. Dacă am fi impus acea restricție noi am fi avut probabil undeva în jur de, n-am calculat exact, dar 80% nespecialiști la clasă, ceea ce ar fi fost o problemă”, a explicat ministrul.

”Dar nu este doar concursul naţional. Mai sunt concursurile organizate la nivel de inspectorate județene, unde, din nou, vor promova concursul respectiv și să obțină din posturile rămase un post și inclusiv concursurile la școală, în locale organizate într-o școală”, a conchis ministrul.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.