Școală amenajată în casa unui localnic: Două camere în care învață copiii de grădiniță și elevii din clasele primare

0
Foto: digi24.ro

Într-un sat din județul Cluj, copiii învață în casa unui localnic. Au două camere, mobilate din donații, și vor împărți baia cu proprietarul locuinței. În satul Huta din comuna Chiuiești nu a existat niciodată o școală adevărată, relatează Digi 24

Mulți ani, copiii din Huta au învățat alfabetul în casa unei localnice, iar, de săptămâna viitoare, vor merge la ore în casa unui alt sătean, care a pus, de câțiva ani, la dispoziție pentru școală și grădiniță o parte din locuința sa.

Primarul din comună spune că a cerut de mai multe ori finanțare pentru a ridica o școală, însă nu a primit bani pentru că în sat sunt prea puțini copii.

”Cred că de vreo cinci ani, în fiecare an, de două-trei ori, spun că din anul următor va fi desființată pentru că scade numărul de copii”, a declarat Gavril Mihuț, primarul comunei Chiuiești, de care aparține satul Huta.

Pentru cele două camere, a explicat Gavril Mihuț, Primăria achită lunar o chirie de 260 de lei familiei din Huta.

”În casa particulară, în două camere, învață 14 copii la școală și 16 sunt înscriși la grădiniță. Nu e adevărat ce a zis DSP, este apă potabilă în casa respectivă și toaletă, sunt bănci, condiții bune de învățat”, a spus Mihuț pentru Mediafax.

Din sponsorizări și donații, primăria a început construcția unei clădiri care va avea două săli cu destinația școală și grădiniță și care ar putea fi dată în folosință în anul școlar viitor, dacă se vor strânge banii necesari.

Urmăriți materialul VIDEO despre școala din Huta pe digi24.ro

Citește și: An școlar nou, probleme vechi: Într-un sat din Caraș-Severin, elevii vor învăța în casa învățătorului

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.