MEN: Manualele pentru clasele I-VI şi cele pentru VIII-XII retipărite au ajuns în şcoli

0
Foto: cvlpress.ro

Manualele școlare pentru clasele I-VI, respectiv clasele VIII-XII, care au fost retipărite, au ajuns deja în județe și în unitățile de învățământ, astfel încât în prima zi de școală să fie puse la dispoziția elevilor, precizează Ministerul Educației Naționale.

MEN informează că ”manualele școlare pentru clasele I-VI, respectiv clasele VIII-XII, care au făcut obiectul retipăririlor, au ajuns deja în județe și în unitățile de învățământ, astfel încât în prima zi de școală să fie puse la dispoziția elevilor.”

”Pentru manualele care au făcut obiectul licitației din acest an s-au încheiat acorduri-cadru. Formatul electronic al acestor manuale este disponibil pe platforma manuale.edu.ro și poate fi consultat de către toți cei interesați. Unitățile de învățământ vor comanda manualele până joi, 12.09.2019, urmând ca acestea să ajungă pe băncile elevilor până la data de 1.10.2019”, anunță MEN.

Pentru manualele neofertate, Ministerul Educației Naționale a înaintat o solicitare către Editura Didactică și Pedagogică pentru elaborarea acestora, adaugă sursa citată.

Într-un interviu acordat recent HotNews.ro, întrebat despre situația manualelor școlare și ce se întâmplă cu manualele pentru elevii de clasa a VII-a, ministrul interimar al Educației, Daniel Breaz, spunea:

”Or să aibă toți copiii manuale școlare în acest an școlar, ale cărui cursuri încep pe 9 septembrie. În momentul de față mai bine de 99% din manuale sunt și se găsesc în școli, îi vor aștepta pe bănci pe elevi odată cu începutul cursurilor din acest an școlar. Au fost niște probleme cu anumite licitații care au fost contestate de cei care au participat și s-au înscris la aceste licitații.

Conform caietului de sarcini, și a cerințelor noastre, este ca toate aceste manuale să fie terminate, finalizate până la 9 septembrie. Din informațiile deținute de mine sunt circa 16 sau 17 manuale care au fost contestate de cei participanți la licitații. Dar o parte dintre ele s-au soluționat în contestațiile astea. Asta se întâmpla în urmă cu o săptămână. Dar se lucrează la ele și să sperăm că în data de 9 vom avea toate aceste manuale. (…) Eu sper să le avem toate aceste manuale pe băncile elevilor. Chiar dacă am avut aceste contestații, nu din cauza ministerului le-am avut, ci din cauza celor care au depus contestații. Peste 99% din manuale se află deja în școli.”

Un număr de 2.824.594 de elevi şi copii de grădiniţă încep, luni, cursurile anului şcolar 2019 – 2020, potrivit Ministerului Educației Naționale (MEN). Cursurile vor fi predate în acest an şcolar de un număr total de 215.289 de cadre didactice, în 6.293 de unități de învățământ cu personalitate juridică și 11.171 structuri arondate, potrivit Ministerului Educației Naționale.

Citește și: Totul despre anul școlar 2019-2020: Examene, noutăți, admitere, manuale școlare și priorități – document MEN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.