Patru medalii pentru echipa României la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului (IESO) 2019

0
Foto: edu.ro

Lotul olimpic al României a înregistrat o nouă performanță la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului (International Earth Science Olympiad – IESO), trecându-și în palmares patru premii – o medalie de aur și trei medalii de argint, la ediția din acest an, informează Ministerul Educației.

Constantin-Petrișor Ciaușescu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Gib Mihăescu” din Drăgășani (jud. Vâlcea), a fost medaliat cu aur.

Colegii săi de lot, Eva-Maria Savin (clasa a X-a, Colegiul Național „Mihai Viteazul” din București), Ștefan Dimitriu (clasa a X-a, Colegiul Național „Andrei Șaguna” din Brașov) și Gabriel-Darius Mardaru (clasa a X-a, Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța), și-au adjudecat medaliile de argint.

Foto: edu.ro

Echipa a fost coordonată de prof. Cătălina Șerban (Inspectoratul Școlar al Municipiului București) și prof. Cristina Pârvu (Centrul Național de Evaluare și Examinare).

Foto: edu.ro

Selecția lotului s-a realizat la finalul Olimpiadei Naționale „Științele Pământului”, desfășurată în februarie 2019, la Suceava, iar pregătirea lotului a avut loc la București.

Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului este o competiție în cadrul căreia concurenții susțin individual o probă teoretică și una practică. Pentru a încuraja colaborarea între elevii din țările participante, se organizează echipe internaționale, care primesc teme de cercetare privind poluarea mediului dintr-o anumită arie geografică și sarcina de a realiza un proiect cu posibile soluții pentru ameliorarea problemelor din zona respectivă.

La a XIII-a ediție a Olimpiadei Internaţionale de Ştiinţe ale Pământului (Daegu, Coreea de Sud, 26 august– 3 septembrie) au participat 163 de elevi din 41 de țări.

Citește și: Elevii români au obţinut trei medalii de aur şi una de argint la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Juniori

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.