Guvernul le dă bani elevilor care au luat 10 la Evaluarea Națională și la BAC – decizie UPDATE

0

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, marți, la începutul ședinței de Guvern, că aproximativ 700 de elevi cu media 10 la Evaluarea Națională și la examenul de Bacalaureat 2019 vor primi stimulente financiare din partea Executivului. În acest sens, Guvernul a adoptat un proiect de hotărâre care prevede că absolvenții de 10 ai clasei a VIII-a vor primi fiecare câte 1.000 de lei, iar cei de la Bacalaureat – 3.000 de lei.

UPDATE Executivul a adoptat proiectul de hotărâre care prevede acordarea de stimulente financiare absolvenților clasei a VIII-a care au obținut media 10 la Evaluarea Națională și celor de liceu care au terminat cu 10 examenul de Bacalaureat.

”Cei 459 de absolvenți de gimnaziu care au încheiat cu media 10 Evaluarea Națională a elevilor de clasa a VIII-a (EN VIII) și cei 235 de liceeni care au obținut media 10 la examenul național de Bacalaureat 2019 (inclusiv sesiunea specială și Bacalaureatul bilingv) vor beneficia de stimulente financiare, în semn de apreciere a acestor rezultate.

Potrivit hotărârii adoptate în ședința de Guvern de astăzi, 27 august, fiecare elev cu media 10 la EN VIII va primi 1.000 de lei, în timp ce fiecare absolvent de liceu cu media generală 10 la examenul de Bacalaureat va primi 3.000 de lei. 

Lista nominală a beneficiarilor și modalitatea de acordare urmează a fi aprobate prin ordin al ministrului Educației Naționale”, precizează Ministerul Educației, într-un comunicat de presă.

”Guvernul României acordă şi în acest an stimulente financiare pentru elevii care au obținut media generală 10 la examenele naționale.Susținem tinerii capabili de performanțe școlare și vom acorda stimulente financiare de 1.000 de lei fiecărui absolvent al clasei a VIII-a care a obținut media 10 la Evaluarea Națională, respectiv 3.000 de lei fiecărui absolvent de liceu care a obținut media 10 la examenul național de Bacalaureat”, a declarat premierul Viorica Dăncilă, la începutul ședinței de Guvern.

Potrivit datelor prezentate de premier, în anul 2019, aproape 700 de absolvenți ai clasei a VIII-a și de liceu au obținut media 10 la examenele naționale.

”În acest an, vor beneficia de aceste recompense 459 de absolvenți ai clasei a VIII-a, respectiv 235 de absolvenți de clasa a XII-a. Mă bucur că numărul absolvenților din acest an care au obținut media 10 este mai mare decât cel de anul trecut. Îi felicit și le doresc mult succes în continuare!”, a precizat Viorica Dăncilă.

Ce prevede proiectul de hotărâre:

”Art. 1. Se aprobă acordarea de stimulente financiare în valoare de 1000 de lei fiecărui absolvent al clasei a VIII-a care a obținut media 10 la evaluarea naţională pentru absolvenţii clasei a VIII-a – 2019.

Art. 2. Se aprobă acordarea de stimulente financiare în valoare de 3000 de lei fiecărui absolvent de liceu care a obținut media 10 la examenul național de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2019.

Art. 3. Sumele necesare acordării stimulentelor financiare prevăzute la art. 1 și art. 2 se alocă din bugetul aprobat pe anul 2019 Ministerului Educației Naționale, titlul 57. „Asistență socială”, cap. 65.01 „Învăţământ”.

Art. 4. Lista beneficiarilor stimulentelor financiare prevăzute la art.1 și art. 2 și modalitatea de acordare a acestora se aprobă prin ordin al ministrului educației naționale.”

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.