Propunerea de numire a lui Șerban Valeca la Educație, trimisă la Cotroceni. Iohannis urmează să ia o decizie

0

Premierul Viorica Dăncilă a transmis, luni, la Palatul Cotroceni, propunerile de miniștri, decise în Comitetul Executiv al PSD de săptămâna trecută, între care și cea a lui Șerban Valeca la Educație. 

UPDATE Premierul Viorica Dăncilă a declarat, luni, că a avut o discuție cu președintele Klaus Iohannis în care l-a anunțat pe șeful statului că a transmis propunerile de miniștri pentru portofoliile de la Justiție, MAI, Educație și cele de vicepremier către Cotroceni: ”Nu pot să știu ce face domnul președinte Iohannis. Am avut destule blocaje din partea domniei sale, este posibil să avem blocaje și în continuare. Am discutat cu domnul președinte, l-am anunțat că am trimis propunerile către Cotroceni.”

CEx a stabilit, vineri, ca Dana Gîrbovan să fie propusă la Ministerul Justiţiei, Mihai Fifor la conducerea MAI, iar senatorul Şerban Valeca la portofoliul Educaţie, Ana Birchall vicepremier pentru parteneriate, iar Iulian Iancu vicepremier pe probleme economice, a anunţat preşedintele PSD, premierul Viorica Dăncilă.

Comitetul Executiv al PSD a validat, săptămâna trecută, propunerea ca Şerban Valeca să preia postul de ministru al Educației, în locul Ecaterinei Andronescu. Numirea lui Valeca a ajuns, luni, pe masa președintelui Klaus Iohannis. Șeful statului poate semna decretul de numire sau poate refuza propunerea.

Șerban Valeca este senator PSD, a fost ministru delegat pentru cercetare în Guvernul Năstase și, pentru scurt timp, în 2017, ministru al Cercetării și Inovării, în cabinetul Grindeanu și se află la al patru mandat de parlamentar.

Înaintea ședinței Comitetului Executiv Național al PSD, premierul Viorica Dăncilă spunea că noul ministrul al Educației trebuie să fie ”un om care să cunoască sistemul”.

Mai mult, în urmă cu o săptămână, premierul declara că noul ministru al Educației trebuie să fie cineva care cunoaște foarte bine învățământul preuniversitar: ”Cred că trebuie să vină cineva care să cunoască problemele mai ales din învăţământul preuniversitar, unde am văzut că sunt mai multe probleme. Cred că trebuie să fie cineva implicat şi care să acţioneze foarte repede, pentru că, aşa cum ştiţi, pe 9 septembrie începe anul şcolar.”

Totodată, CEx a stabilit, vineri, ca Dana Gîrbovan să fie propusă la Ministerul Justiţiei, Mihai Fifor la conducerea MAI, Ana Birchall pentru postul de vicepremier pentru parteneriate, iar Iulian Iancu – vicepremier pe probleme economice.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.