Planurile Gabrielei Firea: Primăria va construi 4 grădinițe și 5 after-school-uri în sectoarele 2 și 5

0
Foto: pixabay.com

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat, joi, că instituția pe care o conduce va construi 4 grădinițe și 5 after-school-uri în sectoarele 2 și 5, relatează Mediafax.

”Deși la nivelul Capitalei, prin lege, primăriile de sector sunt cele care administrează școlile și grădinițele, Primăria Generală își dorește să contribuie la infrastructura educațională, pentru că este nevoie ca elevii să învețe și să fie îngrijiți în clădiri moderne, care au asigurate toate dotările necesare. De aceea, am propus sectoarelor să ne înainteze obiectivele pe care doresc să le preluăm, pentru realizarea investițiilor.

Astfel, pe partea de infrastructură școlară, am preluat realizarea a 4 grădinițe și a 5 clădiri cu funcțiune de after-school, în sectoarele 2 și 5. Avem pregătită documentația, așa încât, până la sfârșitul acestei luni, putem lansa procedura de achiziție pentru execuția lucrărilor la 4 grădinițe și 2 after-school-uri. Celelalte 3 clădiri after-school se află, în prezent, în stadiul de relocare a utilităților”, a transmis primarul general Gabriela Firea.

Indicatorii tehnico-economici sunt aprobați pentru toate cele 5 clădiri after-school și pentru cele 4 grădinițe, fiind estimată o valoare totală a investiției de 11 milioane de euro și un termen de execuție de 14 luni (pentru clădirile after-school) și de 16 luni de la data începerii lucrărilor (pentru grădinițe).

Cele 6 obiective care vor fi lansate în achiziție până la sfârșitul lunii sunt :

Grădinița situată în str. Sportului nr. 21: va fi demolată actuala clădire, degradată și va fi edificată o grădiniță cu 8 grupe (imobil cu S+P+1E). Noua clădire va avea 8 săli de clasă, sală multifuncțională, sală de mese, cabinet medical, grupuri sanitare, bucătărie, spații tehnice. Se va realiza de asemenea un sistem de încălzire centralizat și se vor amenaja curtea și terenul aferent grădiniței.

Grădinița din str. Peris nr. 27: un nou imobil va fi construit în locul actualei clădiri, degradate, pentru a găzdui o gradinita cu program prelungit: 4 grupe de copii, sali de mese, bucatarii, spatii birouri pentru personalul administrativ, cabinet medical, adapost aparare civila, centrala termica etc.

Grădinița din str. Stiucii nr. 54: cladirea actuală, aflată în stare avansata de degradare, va fi demolată și va fi realizată o construcție nouă. Gradinita va avea 7 grupe, sala de mese, bucatarie, spatii de birouri pentru personal administrativ, cabinet medical, adapost aparare civila, spatii tehnice etc.

Grădinița din str. Pescarusului nr. 124 (S+P+1E) va avea la subsol spații amenajate pentru bucătărie, sală de mese, spații de depozitare și tehnice, adăpost de apărare civilă, iar la parter și etaj 8 săli de clasă, cabinet medical, vestiare, birouri cancelarie și camere tehnice. Incinta se va amenaja cu alei, locuri de joacă și spații verzi.

After-school Școala Gimnazială nr. 103 – noua clădire va asigura spații pentru 96-120 de elevi: 8 săli de clasă, sală de mese, sală de activități, grupuri sanitare și spații tehnice și administrative.

After-school Școala Gimnazială nr. 134 – este propusă realizarea unei infrastructuri noi, care va adăposti 60-75 de elevi (5 grupe), precum și funcțiunile pentru sală de mese, sală de activități, grupuri sanitare și spații tehnice și administrative.

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.