BAC 2019. Miercuri începe a doua sesiune a examenului de Bacalaureat. Calendarul probelor și modele de subiecte

0

BACALAUREAT 2019, a doua sesiune. Absolvenții de liceu care s-au înscris pentru sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat 2019 încep, miercuri, examenele. În prima zi, candidații  vor susține proba scrisă la Limba și literatura română, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale. Probele scrise se vor termina pe 26 august, iar pe 27 august încep probele orale. Primele rezultate vor afișate pe 3 septembrie, iar cele finale pe 7 septembrie.

Probele scrise în sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat încep miercuri, 21 august 2019, cu proba la Limba şi literatura română. Pe 22 august 2019, este programată proba scrisă la Limba şi literatura maternă, iar pe 23 august 2019 – proba obligatorie a profilului. Pe 26 august 2019, candidații vor susține proba la alegere a profilului şi specializării.

Probele orale încep pe 27 august 2019, când, timp de două zile, este programată evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română. Pe 29 august 2019 are loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, urmând ca pe 30 august şi 2 septembrie 2019 să aibă loc evaluarea competenţelor digitale. În zilele de 2 şi 3 septembrie 2019, se va desfășura evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

Conform calendarului stabilit de MEN, pe 3 septembrie 2019, până la ora 12,00, vor fi afișate primele rezultate la probele scrise. În aceeaşi zi pot fi depuse contestaţiile, între orele 12,00 – 16,00.

În perioada 3 – 6 septembrie 2019, contestaţiile vor fi soluţionate de către profesori, iar pe 7 septembrie 2019 vor fi afişate rezultatele finale.

Calendarul examenului de bacalaureat național 2019, a doua sesiune (august – septembrie 2019)

Înscrierea candidaților BAC 2019, a doua sesiune:

    • 15 – 19 iulie 2019: Înscrierea candidaților la a doua sesiune de examen
    • 26 iulie 2019: Înscrierea candidaților care au promovat examenele de corigențe

Probele scrise BAC 2019, a doua sesiune:

    • 21 august 2019: Limba și literatura română – proba E.a) – proba scrisă
    • 22 august 2019: Limba și literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă
    • 23 august 2019: Proba obligatorie a profilului – proba E.c) – proba scrisă
    • 26 august 2019: Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d) – proba scrisă

Evaluarea competențelor BAC 2019, a doua sesiune: 

    • 27, 28 august 2019: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A
    • 29 august 2019: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B
    • 30 august, 2 septembrie 2019: Evaluarea competențelor digitale – proba D
    • 2 – 3 septembrie 2019: Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C

Rezultate BAC 2019, a doua sesiune:

    • 3 septembrie 2019: Afișarea rezultatelor la probele scrise și depunerea contestațiilor
    • 7 septembrie 2019: Afișarea rezultatelor finale

Ce subiecte au fost la BAC 2018, sesiunea august-septembrie:

Modele de subiecte BAC 2019 – probele scrise:

Ce subiecte au fost la BAC 2019, prima sesiune

Reguli la examene

  • În sălile de examen este interzis accesul candidaţilor cu ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete, candidaţii având obligaţia de a lăsa obiectele menţionate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia de bacalaureat în acest scop. Candidaţii care refuză depozitarea obiectelor nu sunt primiţi în examen.
  • De asemenea, se interzice candidaţilor să aibă, în sălile de examen, orice fel de lucrări: manuale, cărţi, dicţionare, culegeri, formulare, memoratoare, notiţe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidaţi etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor.
  • Se interzice totodată candidaţilor să vină în sălile de examen cu telefoane mobile, căşti audio, precum şi orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare/care permite conectarea la internet/la reţele de socializare, ce ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare cu alţi candidaţi/asistenţi din centrul/centrele de examen sau cu exteriorul.
  • Candidaţii nu au voie să comunice între ei sau cu exteriorul, să copieze, să transmită materiale care permit copiatul sau să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare între candidaţi sau cu exteriorul.
  • Candidaţii care încalcă regulile de mai sus sunt eliminaţi din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceştia ori de alţi candidaţi, de cadre didactice din comisie sau de alte
    persoane şi indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise.
  •  Încălcarea acestor reguli va fi considerată tentativă de fraudă, iar candidaţii respectivi nu mai pot participa la probele următoare şi sunt declaraţi „eliminaţi din examen”, fără posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale. Aceşti candidaţi nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.